Prečo by ste nemali užívať doplnky železa s mliekom?
Prečo by ste nemali užívať doplnky železa s mliekom?

Video: Prečo by ste nemali užívať doplnky železa s mliekom?

Video: Prečo by ste nemali užívať doplnky železa s mliekom?
Video: Výživové doplnky pre ženy 💋 | GymBeam | Fitness Academy 2024, Jún
Anonim

Napriek tomu doplnky najlepšie funguje na prázdny žalúdok, vy možno chcieť vziať s jedlom tak, že oni nerozrušuj svoj žalúdok. vy nemal by užívajte doplnky železa s mliekom , kofeín, antacidá alebo vápnik doplnky . Títo môcť znížiť množstvo železo ktorá sa absorbuje.

Len tak, je v poriadku piť mlieko s tabletkami železa?

Žehlička najlepšie sa vstrebáva na prázdny žalúdok. Ešte, doplnky železa u niektorých ľudí môže spôsobiť kŕče žalúdka, nevoľnosť a hnačku. Možno budete musieť vziať železo s malým množstvom jedla, aby ste sa tomuto problému vyhli. Mlieko vápnik a antacidá sa NESMÚ užívať súčasne s doplnky železa.

Rovnako je v poriadku užívať železo pred spaním? Žehlička najlepšie sa vstrebáva na prázdny žalúdok, takže vziať to predtým jete ráno alebo keď idete do posteľ v noci. Niektoré potraviny a vitamíny bránia vstrebávaniu železo . Jedným z nich je vápnik, takže dávajte pozor, aby ste to neurobili vziať váš vápnik súčasne s vašim doplnok železa.

Keď to vezmeme do úvahy, kedy by som mal užívať doplnky železa ráno alebo večer?

Vo väčšine prípadov je na to najlepší čas užívajte doplnky železa je asi hodinu pred jedlom alebo dve hodiny po jedle. Doplnky železa najlepšie sa zapíjajú vodou nalačno. Existuje dlhý zoznam potravín, ako je káva, čaj alebo mlieko, ktoré interferujú s absorpciou železa železo.

Môžeme užívať tablety železa počas menštruácie?

Táto štúdia odhalila, že týždenne suplementácia z železné tablety pokračovanie 16 týždňov prispelo k vyššiemu zlepšeniu koncentrácie hemoglobínu v porovnaní s doplnením železné tablety počas štyroch po sebe nasledujúcich dní počas menštruácie na štyri menštruačné cykly.

Odporúča: