Do akej kategórie patrí tiotropium?
Do akej kategórie patrí tiotropium?

Video: Do akej kategórie patrí tiotropium?

Video: Do akej kategórie patrí tiotropium?
Video: Ազգի դեմքը, ռուս-ֆիննական կռվի թաքուն էջերը#243 2024, Júl
Anonim

Tiotropium patrí do a trieda liekov známych ako anticholinergiká. Ovládanie symptómov problémov s dýchaním môže skrátiť čas stratený z práce alebo zo školy. tiotropium musí sa používať pravidelne do byť účinný.

Okrem toho, aký typ inhalátora je tiotropium?

Inhalácia tiotropia je bronchodilatátor, ktorý sa používa na prevenciu bronchospazmu (zúženie dýchacích ciest v pľúcach) u dospelých s CHOCHP (chronická obštrukčná choroba pľúc) vrátane bronchitídy a emfyzému.

Tiež viete, je tiotropium bronchodilatátor? Tiotropium je dlhodobo pôsobiace antimuskarínové bronchodilatátor používa sa na liečbu chronickej obštrukčnej choroby pľúc (CHOCHP) a astmy. tiotropium pôsobí hlavne na M3 muskarínové receptory nachádzajúce sa v dýchacích cestách, aby vyvolala relaxáciu hladkého svalstva a bronchodilatácia.

Tu je tiotropium steroid?

Úloha tiotropium ako potenciálny steroid -diskutuje sa o šetriacom lieku “pri ťažkej refraktérnej astme s tým, že ak pacienti, ktorí sú na OGS, nie sú monitorovaní na aktívny zápal, môžu nadmerne používať množstvo predpísaného systémového steroidy , čo môže mať za následok dlhodobé steroid -súvisiace následky.

Je tiotropium lama?

Drogová trieda Tiotropium bromid je dlhodobo pôsobiaci muskarínový antagonista ( LAMA ).

Odporúča: