Ako identifikujete Staphylococcus Saprophyticus?
Ako identifikujete Staphylococcus Saprophyticus?

Video: Ako identifikujete Staphylococcus Saprophyticus?

Video: Ako identifikujete Staphylococcus Saprophyticus?
Video: Золотистый стафилококк. Микробиолоия | Staphylococcus aureus 2024, Septembra
Anonim

saprophyticus je identifikované ako patriace do rodu Staphylococcus pomocou Gramovho farbenia a katalázového testu. Je identifikovaný ako druh koagulázovo negatívneho stafylokoky (CoNS) pomocou koagulázového testu. Nakoniec, S. saprophyticus sa líši od S.

Podobne sa dá opýtať, ako testujete Staphylococcus Saprophyticus?

Staphylococcus saprophyticus možno definitívne identifikovať s 5 dodatočnými testy . Najprv vykonajte 2-hodinovú hydrolýzu bujónu PYR (L-pyrolidonyl-ß-naftylamid) test . Ak je výsledok negatívny, test organizmus na produkciu ureázy, oxidázy, alkalickej fosfatázy a kyseliny z D-trehalózy na rozlíšenie S.

Rovnako tak, ktorý test alebo testy vám pomôžu určiť rozdiel medzi Staphylococcus simulans a Staphylococcus Saprophyticus? V bežných laboratóriách S. saprophyticus je spravidla identifikované na základe absencie novobiocínu (5 µg) z hemolýza a negatívna koaguláza a/alebo DNAáza testy . Zistilo sa však, že iné druhy CoNS, vrátane S. cohnii, S.

Okrem toho, čo spôsobuje Staphylococcus Saprophyticus?

UTI sú hlavne spôsobil baktériami. Najbežnejšie UTI- spôsobujúce organizmom je Escherichia coli, pričom 80% - 85% prípadov pochádza z týchto baktérií. Staphylococcus saprophyticus sú zodpovedné za 5 % – 10 % prípadov UTI a môžu byť aj UTI spôsobil v niektorých zriedkavých prípadoch vírusovými alebo plesňovými infekciami.

Je Staphylococcus Saprophyticus sexuálne prenosný?

Infekcia močových ciest s Staphylococcus saprophyticus . Tento grampozitívny organizmus môže spôsobiť uretrálnu symptomatológiu u mužov a žien bez anamnézy katetrizácie alebo abnormality močového traktu. Dôkazy naznačujú, že S. saprophyticus je príčinou sexuálne prenosné zápal močovej trubice.

Odporúča: