Je tradjenta to isté ako metformín?
Je tradjenta to isté ako metformín?

Video: Je tradjenta to isté ako metformín?

Video: Je tradjenta to isté ako metformín?
Video: Linagliptin and Metformin Help Adults with Type 2 Diabetes Control Blood Sugar - Overview 2024, Júl
Anonim

Tradjenta ( linagliptín ) je inhibítor DPP-4, v to isté triedy liekov ako Januvia a Onglyza. Rovnako ako ostatné inhibítory DPP-4, Tradjenta možno užívať v kombinácii s inými liekmi na cukrovku, ako napr metformín . Tradjenta je spoločne predávaný spoločnosťami Boehringer Ingelheim a Lilly.

Je tu linagliptín rovnaký ako metformín?

Linagliptín a metformín sú perorálne lieky na cukrovku, ktoré pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi. Metformín funguje tak, že znižuje produkciu glukózy (cukru) v pečeni a znižuje absorpciu glukózy v črevách. Linagliptín funguje tak, že reguluje hladiny inzulínu, ktoré vaše telo produkuje po jedle.

Okrem toho, aký je najlepší denný čas na konzumáciu tradjenty? Ak užívate značku linagliptín tablety s názvom Trajenta®, dávka je 5 mg (jedna tableta) denne. Vo všeobecnosti môžete vziať tablet na a čas dňa aby ti to vyhovovalo, ale je to tak najlepšie do vziať vaše dávky súčasne čas dňa každý deň . Môžeš vziať tieto tablety s jedlom alebo bez jedla.

Tiež je potrebné vedieť, či existuje náhrada za tradjenta?

Nie Tam v súčasnosti neexistuje terapeuticky ekvivalentná verzia Tradjenta k dispozícii v Spojených štátoch. Poznámka: Podvodné online lekárne sa môžu pokúsiť predať nelegálnu generickú verziu Tradjenta . Tieto lieky môžu byť falošné a potenciálne nebezpečné.

Môžete užívať tradjentu a metformín spoločne?

Prijímanie záchvatový liek zonisamid s metformín môže zvýšiť riziko laktátovej acidózy súvisiace s metformín . Prijímanie fenytoín, ďalší liek na záchvaty, môcť zvýšiť hladinu cukru v krvi. Toto môcť spôsobiť problémy s kontrolou cukrovky, ak berieš to s linagliptín - metformín.

Odporúča: