Ako prebieha test na TBC?
Ako prebieha test na TBC?

Video: Ako prebieha test na TBC?

Video: Ako prebieha test na TBC?
Video: Ako prebieha COVID 19 PCR test ? 2024, Júl
Anonim

Štandardne odporúčaný tuberkulín test je Mantoux test , ktorý je podávané vstreknutím 0,1 ml tekutiny obsahujúcej 5 TU (tuberkulínové jednotky) PPD (derivát purifikovaného proteínu) do horných vrstiev kože predlaktia. Lekári by mali čítať kožu testy 48-72 hodín po injekcii.

Ako sa teda podáva kožný test na TBC?

TST sa uskutočňuje injekciou 0,1 ml tuberkulín purifikovaný proteínový derivát ( PPD ) do vnútorného povrchu predlaktia. Injekcia sa má podať s a tuberkulín injekčnou striekačkou so skosenou ihlou nahor. TST je intradermálna injekcia.

je možné test na TBC podať nesprávne? Je tiež možné pre test čítať pozitívne falošne, ak nie je podávané správne, alebo ak je osoba infikovaná podobnými baktériami TB . Ľudia s nedávnymi TB infekcie a veľmi staré TB infekcie môcť tiež ukázať falošné negatívne test výsledky. Ak test je hotové nesprávne , a falošné môže dôjsť k negatívnemu výsledku.

Tiež vedieť, aký uhol sa podáva test na TBC?

The Tuberkulínový kožný test Mantoux je intradermálna injekcia. Ihlou skosenou k pokožke pacienta ju pomaly zasúvajte o 5 až 15 stupňov uhol . 5 až 15 stupňov uhol je veľmi dôležitá, pretože táto vrstva kože je veľmi tenká.

Kto môže spravovať a čítať test na TBC?

2.1 registrované sestry/registrované psychiatrické sestry/diplomované sestry/ môže spravovať a čítať Tuberkulín/ Mantoux Koža Test na príkaz lekára. 2.2 Termín Mantoux je synonymom derivátu purifikovaného proteínu čisteného tuberkulínom ( PPD ) alebo Tubersol.

Odporúča: