Obsah:

Čo je hlavnou príčinou emfyzému?
Čo je hlavnou príčinou emfyzému?

Video: Čo je hlavnou príčinou emfyzému?

Video: Čo je hlavnou príčinou emfyzému?
Video: 8 Rozdílů mezi chudými a bohatými 2024, Júl
Anonim

Cigareta fajčenie je primárnou príčinou emfyzému. Emfyzém je dlhodobé, progresívne ochorenie pľúc, ktoré primárne spôsobuje dýchavičnosť v dôsledku nadmerného nafúknutia alveol (vzduchových vakov v pľúcach).

Okrem toho, aké sú príčiny emfyzému?

Hlavnou príčinou emfyzému je dlhodobé vystavenie vzdušným dráždivým látkam vrátane:

  • Tabakový dym.
  • Marihuanový dym.
  • Znečistenie vzduchu.
  • Chemické výpary a prach.

Môžete tiež zomrieť na emfyzém? Ak sa nelieči, emfyzém môže sa rozvinú do vážnych komplikácií, ako sú: Kolaps pľúc: Toto je život ohrozujúci stav pre ľudí s emfyzém pretože ich pľúca sú už poškodené. Problémy so srdcom: Emfyzém často zvyšuje tlak v tepnách spájajúcich vaše pľúca so srdcom.

Aké sú dve hlavné príčiny emfyzému?

Existujú dve hlavné známy príčiny emfyzému : Fajčenie. Väčšinou je tabak Hlavná vinník. Lekári nevedia presne, ako fajčenie ničí výstelky vzduchového vaku, ale štúdie ukazujú, že fajčiari majú asi šesťkrát väčšiu pravdepodobnosť vzniku emfyzém než sú nefajčiari.

Ako emfyzém ovplyvňuje pľúca?

Emfyzém je stav, ktorý zahŕňa poškodenie k stenám vzduchových vakov (alveol) pľúc. Pri výdychu sa alveoly zmenšujú a vytláčajú oxid uhličitý z tela von. Kedy emfyzém sa vyvíja, alveoly a pľúcne tkanivo sú zničené. S tým poškodenie , alveoly nemôžu podporovať prieduškové trubice.

Odporúča: