Aký nedostatok spôsobuje alkohol?
Aký nedostatok spôsobuje alkohol?

Video: Aký nedostatok spôsobuje alkohol?

Video: Aký nedostatok spôsobuje alkohol?
Video: Все как у зверей. Алкоголь | Живая Планета 2024, Jún
Anonim

Alkohol a udržiavanie funkcie

Minerály: Zistilo sa, že alkoholici majú nedostatky vo vápniku, horčíku, železe a zinku. Výskum to ukazuje pitie alkoholu sám robí neobmedzuje vstrebávanie minerálov, ale alkohol -súvisiace problémy urobiť.

Keď vezmeme do úvahy, aké vitamíny ochudobňuje alkohol?

Alkohol nielenže neobsahuje proteíny, minerály a vitamíny, ale dokonca bráni vstrebávaniu a používaniu životne dôležitých živín, ako napr tiamín ( vitamín B1 ), vitamín B12, kyselina listová a zinok. tiamín ( vitamín B1 ) sa podieľa na metabolizme bielkovín a tukov a tvorbe hemoglobínu.

Okrem vyššie uvedeného, môže pitie alkoholu spôsobiť nedostatok B12? Výskumy ukazujú, že dokonca striedme alkohol konzumácia môže znížiť vitamín B12 a u alkoholikov sa predpokladá, že sú ohrození vitamínom Nedostatok B12.

Ľudia sa tiež pýtajú, aký nedostatok alkoholu spôsobuje alkohol?

Chronickí alkoholickí pacienti majú často nedostatok jedného alebo viacerých vitamínov. Nedostatky sa bežne vyskytujú folát , vitamín B6 , tiamín a vitamín A. Aj keď je nedostatočný príjem v strave hlavnou príčinou nedostatku vitamínov, môžu byť zapojené aj ďalšie možné mechanizmy.

Aké doplnky by som mal užívať, ak pijem alkohol?

Každý deň zahrňte 250 mg vitamínu C, 150 mg horčíka, 1500 mg vápnika a 500 mg niacínu z potravinových zdrojov. Dobrý multivitamín/minerál doplnok (ako Centrum) sa tiež odporúča.

Odporúča: