Kde sa nachádzajú leptínové receptory?
Kde sa nachádzajú leptínové receptory?

Video: Kde sa nachádzajú leptínové receptory?

Video: Kde sa nachádzajú leptínové receptory?
Video: Neskaidrības par degvielas cenas veidošanos 2024, Júl
Anonim

Leptínový receptor izoformy (Ob-R).

Dlhá, plne aktívna izoforma Ob-Rb je vyjadrená hlavne v hypotalame, kde sa zúčastňuje energetickej homeostázy a regulácie aktivity sekrečných orgánov.

Podobne, kde sa nachádzajú leptínové receptory?

Absencia cirkulujúceho, funkčne aktívneho, leptín hormón vedie k masívnej obezite, ako je vidieť u ob/obmice. Leptín inhibuje príjem potravy a zvyšuje energetické výdavky prostredníctvom interakcie so špecifickými leptínové receptory umiestnené v hypotalame.

Čo je leptín a ako funguje? Leptín Reguluje metabolizmus a chuť Nechá váš mozog vedieť, koľko tuku je vo vašom tele. Ako leptín hladiny stúpajú, vaša chuť do jedla sa znižuje. Ako leptín hladiny klesajú, vaša chuť do jedla sa zvyšuje. Reguluje rýchlosť odbúravania tukov.

Na čo sa teda leptín viaže?

Leptín pripája ( viaže) na a aktivuje aproteín nazývaný leptín receptor, zapadajúci do receptora ako kľúč do zámku. The leptín receptorový proteín je nachádza sa na povrchu buniek v mnohých orgánoch a tkanivách tela vrátane časti mozgu nazývanej hypotalamus.

Čo je to DB DB myš?

Tiež známy ako: BKS db Myši homozygot pre spontánnu mutáciu diabetu (Lepr db ) manifestná morbídna obezita, chronická hyperglykémia, atrofia beta buniek pankreasu a hypoinzulinémia.

Odporúča: