Čo spôsobuje, že pes stráca váhu a vlasy?
Čo spôsobuje, že pes stráca váhu a vlasy?

Video: Čo spôsobuje, že pes stráca váhu a vlasy?

Video: Čo spôsobuje, že pes stráca váhu a vlasy?
Video: Pes v útulku nedokázal přestat plakat, když si uvědomil, co hrozného mu udělali... 2024, Jún
Anonim

Základné zdravotné podmienky

Hormonálne stavy - ako hypotyreóza, poruchy nadobličiek alebo poruchy rastového hormónu - môžu všetko spôsobiť, že psovi vypadnú vlasy . A pes stráca vlasy potrebuje navštíviť veterinára, ale jeho stav je často možné objasniť jednoduchou zmenou jedla alebo liekov.

Prečo potom môj pes chudne, aj keď jedí?

Váš maznáčik môže byť stále dokonca schudnúť ak jedenie dobre a konzumujúce všetko jedlo v miske. Príčiny môžu zahŕňať: Zlé trávenie (ťažkosti s rozkladom potravy) Základné zdravotné problémy, t. j. cukrovka, závažné srdcové ochorenie, chronická infekcia, rakovina.

Navyše, čo to znamená, keď pes schudne? Chudnutie môže buď svojim znamením pes je trpia jednou z mnohých možných gastrointestinálnych porúch, ktoré môcť postihujú ich žalúdok a črevá. Keď tvoj pes je môžu mať problémy s gastrointestinálnym traktom stratiť ich chuť do jedla a začať stratiť váhu pretože trávenie jedla im spôsobuje nepohodlie.

Čo teda spôsobuje rýchly úbytok hmotnosti u psov?

Okrem toho strata váhy v dôsledku dehydratácie, rýchle chudnutie nastáva aj vtedy, keď váš pes má negatívnu kalorickú rovnováhu. Znížená chuť do jedla alebo príjem kalórií z nejakého dôvodu (napr. Závažné zubné ochorenie môže byť bolestivé a môže zabrániť tomu, aby váš maznáčik chcel jesť alebo žuť)

Ako môžem liečiť vypadávanie vlasov u mojich psov?

Ošetrenia Pre Alopécia u psov Antibiotiká, antimykotiká a steroidy sa často používajú topicky alebo perorálne zaobchádzať kožné ochorenia a zápaly. Pri alergických reakciách sa môžu použiť antihistaminiká. Liečivé šampóny môžu zaobchádzať množstvo infekcií, najmä svrab.

Odporúča: