Čo je to syndróm Dominikánskej republiky?
Čo je to syndróm Dominikánskej republiky?

Video: Čo je to syndróm Dominikánskej republiky?

Video: Čo je to syndróm Dominikánskej republiky?
Video: CO SE STALO NA NAŠEM HOTELU | Dominikánská Republika 2024, Júl
Anonim

Güevedoces je termín používaný pre deti so špecifickým typom intersexuality v Dominikánska republika . Keď sú narodené, sú klasifikované ako dievčatá, ale okolo 12 rokov začínajú vyvíjať mužské genitálie.

Čo teda znamená Guevedoces?

Johnny je známy ako „ Guevedoce “, Čo doslova znamená „Penis o dvanástej“. A dôvod, prečo sa tak volá, je ten, že ako 1 z 90 chlapcov v tejto oblasti mu prvýkrát začal rásť penis, keď prechádzal pubertou. Guevedoces niekedy sa im hovorí aj „machihembra“ význam "Najprv žena, potom muž".

Aký genetický stav je známy ako Guevedoce? Guevedoce “doslova znamená „penis v dvanástich“. Guevedoce aj deti sú zavolal „machihembras“, čo v preklade znamená „najskôr žena, potom muž“. Tieto mužské deti sa narodili bez semenníkov a naopak vyzerajú ako dievčatá. Počas puberty začína rásť penis a semenníky. Johnny bol kedysi zavolal Felicita.

Môže sa potom Guevedoces rozmnožovať?

' Guevedoces ': Vzácny zdravotný stav skrýva pohlavie dieťaťa do veku 12. Niektoré deti so zriedkavým genetickým stavom sa pri narodení javia ako ženské, ale neskôr sa v období puberty vyvinie penis a semenníky. Deti s týmto ochorením sú geneticky muži, čo znamená, že majú jeden chromozóm X a jeden Y.

Čo robí 5 alfa reduktáza?

Enzým 5 - alfa reduktáza je prítomný v malom množstve vo svaloch a premieňa testosterón na dihydrotestosterón (DHT). Testosterón ovplyvňuje chudé telesné tkanivo, veľkosť svalov, svalovú silu a sexuálne funkcie u mužov.

Odporúča: