Prečo lekári kontrolujú váš chrbát stetoskopom?
Prečo lekári kontrolujú váš chrbát stetoskopom?

Video: Prečo lekári kontrolujú váš chrbát stetoskopom?

Video: Prečo lekári kontrolujú váš chrbát stetoskopom?
Video: Čo robiť keď máš poškodené platničky a prečo ťa lekár nezbaví bolesti chrbta ? 2024, Jún
Anonim

Používame náš stetoskop počúvať tvoj pľúca na rôznych miestach ďalej tvoj hrudník a späť , kontrola na veci ako infekcia alebo tekutina v pľúcach alebo sipot, ktorý je spôsobený abnormálnou tesnosťou hadičiek, ktoré privádzajú vzduch do pľúc (nazývané priedušky).

Zodpovedajúcim spôsobom, čo môže lekár povedať pomocou stetoskopu?

The stetoskop je zariadenie, ktoré pomáha lekárom alebo poskytovateľom zdravotnej starostlivosti počúvať vnútorné orgány, ako sú zvuky pľúc, srdca a čriev, a používa sa aj na kontrolu krvného tlaku. Pomáha zosilniť vnútorné zvuky.

Následne je otázkou, či môže stetoskop odhaliť problémy s pľúcami? The pľúca zvuky je najlepšie počuť pomocou a stetoskop . Pomocou a stetoskop , lekár môže počuť normálne dýchanie zvuky, znížené alebo chýbajúce dych zvuky a nenormálne dych zvuky. Chýbajúce alebo znížené zvuky môcť znamená: vzduch alebo tekutina v alebo okolo pľúca (ako je zápal pľúc, srdcové zlyhanie a pleurálny výpotok)

môžu lekári zistiť problémy so srdcom pomocou stetoskopu?

Komu diagnostikovať srdcové zlyhanie , tvoj lekár bude urobte si starostlivú anamnézu, skontrolujte svoje príznaky a vykonajte fyzické vyšetrenie. Pomocou a stetoskop , tvoj doktor môže počúvajte svoje pľúca, či neobsahujú známky preťaženia. The stetoskop naberá aj nenormálne Srdce zvuky, ktoré môžu naznačovať zástava srdca.

Ako lekári kontrolujú pľúca stetoskopom?

Pri počúvaní vášho pľúca , tvoj lekára porovnáva jednu stranu s druhou a porovnáva prednú časť hrudníka so zadnou časťou hrudníka. Prúd vzduchu znie inak, keď sú dýchacie cesty zablokované, zúžené alebo naplnené tekutinou. Budú tiež počúvať neobvyklé zvuky, ako je sipot.

Odporúča: