Obsah:

Ako fungujú bronchodilatátory pri astme?
Ako fungujú bronchodilatátory pri astme?

Video: Ako fungujú bronchodilatátory pri astme?

Video: Ako fungujú bronchodilatátory pri astme?
Video: Бронхиальная астма. Симптомы астмы. Что делать при астме? Дыхание по методу Бутейко. 2024, Júl
Anonim

Bronchodilatátory uľaviť astma príznaky uvoľnením svalových pásov, ktoré sa sťahujú okolo dýchacích ciest. Táto akcia rýchlo otvorí dýchacie cesty a umožní viac vzduchu prichádzať a vychádzať z pľúc. Výsledkom je zlepšenie dýchania. Bronchodilatátory tiež pomáhajú odstrániť hlien z pľúc.

Okrem toho, ako fungujú bronchodilatátory?

Bronchodilatátory sú lieky, ktoré uvoľňujú svalové pásy a sťahujú sa okolo vašich dýchacích ciest. To otvára dýchacie cesty a necháva viac vzduchu prúdiť dovnútra a von z vašich pľúc. To vám pomôže ľahšie dýchať. Bronchodilatátory tiež pomáhajú odstraňovať hlien z pľúc.

Navyše, čo je príkladom bronchodilatátora? Bronchodilatátory sú lieky, ktoré otvárajú (dilatujú) dýchacie cesty uvoľnením hladkého svalstva priedušiek. Bronchodilatátory zahŕňajú krátkodobo pôsobiace beta2-agonisty, ako je albuterol, dlhodobo pôsobiace beta2-agonisty (ako salmeterol, formoterol), anticholinergné látky (napr. ipratropium) a teofylín.

Následne je otázkou, aké bronchodilatátory sa používajú na astmatické záchvaty?

3 najpoužívanejšie bronchodilatanciá sú:

  • beta-2 agonisty, ako je salbutamol, salmeterol, formoterol a vilanterol.
  • anticholinergiká, ako je ipratropium, tiotropium, aklidínium a glykopyrónium.
  • teofylín.

Ako funguje albuterol na astmu?

Albuterol (tiež známy ako salbutamol) sa používa na liečbu sipotov a dýchavičnosti spôsobených dýchacími problémami, ako napr. astma . Je to liek na rýchlu úľavu. Albuterol patrí do triedy liekov známych ako bronchodilatanciá. to Tvorba v dýchacích cestách otvorením dýchacích ciest a uvoľnením svalov.

Odporúča: