Čo je to Transtracheálny kyslíkový katéter?
Čo je to Transtracheálny kyslíkový katéter?

Video: Čo je to Transtracheálny kyslíkový katéter?

Video: Čo je to Transtracheálny kyslíkový katéter?
Video: Kyslíková fľaša ClearO2 110l 2024, Júl
Anonim

Transtracheálny kyslík terapia je metóda používaná na doručenie kyslík priamo do pľúc. Používa sa na liečbu chronickej hypoxémie (nízky krvný tlak) kyslík ). Malý plast katéter je chirurgicky umiestnený do vášho krku a sedí vo vašej priedušnici (priedušnici).

Podobne, čo je kyslíková trubica?

Nosová kanyla (NC) je zariadenie, ktoré sa používa na podanie doplnku kyslík alebo zvýšené prúdenie vzduchu k pacientovi alebo osobe, ktorá potrebuje pomoc s dýchaním. Toto zariadenie sa skladá z ľahkého trubica ktoré sa na jednom konci rozdelia na dva hroty, ktoré sú uložené v nosných dierkach a z ktorých zmes vzduchu a kyslík tečie.

Okrem toho, ako čistíte transtracheálny katéter? Umyť a čistenie tyčinka s antibakteriálnym mydlom. Opláchnite ju pod tečúcou vodou, aby ste úplne odstránili všetky zvyšky mydla. Nastreknite asi 1-2 ml sterilného fyziologického roztoku katéter ½ plastovej „guľky“alebo dve veľmi rýchle striekačky fyziologického roztoku TTS. Striekanie fyziologického roztoku môže spôsobiť kašeľ.

Rovnako sa ľudia pýtajú, čo je naberací katéter?

The SCOOP katéter je malá, plastová, jednorazová zdravotnícka pomôcka vyrobená z termoplastického polyuretánu odolného voči zlomeniu s vnútorným segmentom nepriepustným pre žiarenie. The SCOOP katéter má bezpečnostnú prírubu, ktorá zabraňuje náhodnému uvoľneniu katéter a priehľadný plastový náboj, ktorý sa pripája k SCOOP kyslíková hadica.

Ako funguje Venturiho maska?

Venturiho masky majú nízky prietok masky ktoré využívajú Bernoulliho princíp na strhávanie vzduchu z miestnosti, keď je čistý kyslík dodávaný cez malý otvor, čo vedie k veľkému celkovému prietoku pri predvídateľnom FIO2.

Odporúča: