Prečo je preferovaná palpačná metóda merania krvného tlaku?
Prečo je preferovaná palpačná metóda merania krvného tlaku?

Video: Prečo je preferovaná palpačná metóda merania krvného tlaku?

Video: Prečo je preferovaná palpačná metóda merania krvného tlaku?
Video: ako znížiť krvný tlak | snížení krevního tlaku | vysoký krvný tlak | zníženie krvného tlaku 2024, Septembra
Anonim

Identifikácia systolického krvný tlak od palpačnou metódou pomáha vyhnúť sa nižšiemu systolickému čítaniu pomocou auskultácie metóda ak existuje auskultačná medzera. Invazívne meranie: Arteriálny krvný tlak sa najpresnejšie meria invazívne prostredníctvom arteriálnej riadok.

Prečo v tejto súvislosti palpačná metóda poskytuje len hrubý odhad systolického tlaku?

Pretože aj keď sú tepny dokonale elastické a uzatvárajú povrch, schopnosť prsta detekovať tok je obmedzená na zaznamenanie pulzu a prst potrebuje viac ako pulz. tlak 10 mmHg na registráciu.

Možno sa tiež opýtať, prečo palpujete systolický krvný tlak? Inými slovami, systolický tlak , najvyšší krvný tlak , bude bod, v ktorom manžeta tlak je najskôr prekonaný. Všimnite si toho, aj keď je radiálny impulz prehmataný , systolický krvný tlak skutočne zaznamenané je to v brachiálnej tepne, kde dochádza k skutočnému zovretiu manžety.

Okrem toho, prečo je metóda auskultácie presnejšia ako palpácia?

Veríme, že auskultačná metóda je presnejšie ako palpatórny metóda , pretože ten druhý je viac v závislosti od subjektívneho pocitu pokusnej osoby. V skutočnosti subjekt hlásil nervózne pocity a silnejší tlkot srdca, keď bola tepna zablokovaná.

Ako si môžem skontrolovať krvný tlak bez tlakomeru?

Ale nie je možné získať diastolický krvný tlak čítanie bez vybavenia . Najprv, nájsť svoje pulz pozdĺž ľavej ruky. Hľadáte radiálny pulz, ktorý je pod palcom a trochu nad zápästím. Ak cítite pulz bez akékoľvek ťažkosti, vaša systolická krvný tlak je najmenej 80 mmHg.

Odporúča: