Čo znamená 1+ bilirubín v moči?
Čo znamená 1+ bilirubín v moči?

Video: Čo znamená 1+ bilirubín v moči?

Video: Čo znamená 1+ bilirubín v moči?
Video: Билирубин: Уробилиноген: стеркобилин: желчь соли: Печень функция тесты: LFT: Часть 3 2024, Jún
Anonim

Bilirubínu je produktom rozkladu červených krviniek. Za normálnych okolností, bilirubínu sa prenáša krvou a prechádza do vašej pečene, kde sa odstráni a stane sa súčasťou žlče. Bilirubínu vo vašom moč smieť naznačiť poškodenie alebo ochorenie pečene.

Vzhľadom na to, čo znamená malé množstvo bilirubínu v moči?

Bilirubínu je látka vytvorená, keď vaše telo rozkladá staré červené krvinky. Toto je normálny proces. Bilirubínu je tiež súčasťou žlče, ktorú vytvára vaša pečeň, aby pomohla stráviť jedlo, ktoré jete. A malé množstvo bilirubínu vo vašej krvi je normálne. Toto bilirubínu tiež dáva moč jeho výrazná žltá farba.

Tiež viete, môže byť bilirubín v moči neškodný? U zdravých ľudí, bilirubínu nie je prítomný v moč . Ak váš test ukáže bilirubínu prítomný, možno budete musieť podstúpiť krvné testy na zmeranie vášho bilirubínu hladiny a funkciu pečene.

Čo teda znamená Urobilinogén 1+?

Urobilinogen vzniká znížením bilirubínu. Bilirubín je žltkastá látka nachádzajúca sa vo vašej pečeni, ktorá pomáha rozkladať červené krvinky. Bežný moč ich obsahuje urobilinogén . Príliš veľa urobilinogén v moči môže naznačovať ochorenie pečene, ako je hepatitída alebo cirhóza.

Čo je bilirubín v teste moču?

A test bilirubínu v moči meria úrovne bilirubínu vo vašom moč . Bilirubínu je žltkastá látka vytvorená počas normálneho procesu rozkladu červených krviniek v tele. Bilirubínu sa nachádza v žlči, tekutine v pečeni, ktorá vám pomáha stráviť jedlo. Bilirubín v moči môže byť znakom ochorenia pečene.

Odporúča: