Môžete užívať metformín a linagliptín spoločne?
Môžete užívať metformín a linagliptín spoločne?

Video: Môžete užívať metformín a linagliptín spoločne?

Video: Môžete užívať metformín a linagliptín spoločne?
Video: Козметичното ми кошче 2024, Júl
Anonim

Vziať ich so sebou linagliptín - metformín môže spôsobiť, že hladina cukru v krvi klesne príliš nízko. Pri užívaní s týmto liekom môže byť potrebné znížiť dávky týchto liekov. Toto môcť pomáhajú znižovať riziko nízkej reakcie na cukor v krvi.

Aký je teda najlepší čas na užívanie linagliptínu?

Ak užívate značku linagliptín tablety s názvom Trajenta®, dávka je 5 mg (jedna tableta) denne. Vo všeobecnosti môžete vziať tablet na a čas dňa, ktorý vám vyhovuje, ale je najlepšie do vziať vaše dávky súčasne čas dňa každý deň. Môžeš vziať tieto tablety s jedlom alebo bez jedla.

Okrem vyššie uvedeného, aké sú zlé vedľajšie účinky lieku Tradjenta? Tradjenta môže spôsobiť závažné vedľajšie účinky, vrátane:

  • zápal podžalúdkovej žľazy (pankreatitída, medzi príznaky patrí silná bolesť v hornej časti žalúdka, ktorá sa šíri do chrbta, nauzea a vracanie,
  • strata chuti do jedla,
  • rýchly srdcový tep),
  • horúčka a bolesť hlavy s vážnymi pľuzgiermi, odlupovaním a červenou kožnou vyrážkou.

Je tiež potrebné vedieť, či je linagliptín rovnaký ako metformín?

Linagliptín a metformín sú perorálne lieky na cukrovku, ktoré pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi. Metformín funguje tak, že znižuje produkciu glukózy (cukru) v pečeni a znižuje absorpciu glukózy v črevách. Linagliptín funguje tak, že reguluje hladiny inzulínu, ktoré vaše telo produkuje po jedle.

Je tradjenta škodlivá pre obličky?

U ľudí s cukrovkou môže vysoká hladina glukózy v krvi poškodiť obličky ' filtre. V priebehu času môže poškodenie zvýšiť riziko rozvoja oblička znehodnotenie. TRADJENTA bol v klinickom skúšaní dobre tolerovaný s profilom renálnej bezpečnosti zhodným s profilom z predchádzajúcich klinických skúšaní.

Odporúča: