Aké vitamíny B potrebujú alkoholici?
Aké vitamíny B potrebujú alkoholici?

Video: Aké vitamíny B potrebujú alkoholici?

Video: Aké vitamíny B potrebujú alkoholici?
Video: Биодобавки с витаминами Б - препараты БАД с B1, B2, B6, B12 2024, Júl
Anonim

Vitamín B .-12 hrá dôležitú úlohu pri produkcii chemických látok v mozgu, ktoré ovplyvňujú našu náladu a mnoho ďalších dôležitých funkcií mozgu. Nízke úrovne B -12 a B -6 boli spojené s depresiou. Pravidelné pitie alkoholu viac ako dva týždne klesá vitamín B12 absorpcia z gastrointestinálneho traktu.

Aké vitamíny teda potrebujú silní pijani?

Silní pijani potrebujú vitamín doplnky. Pravda. K tomu sú náchylní tí, ktorí zneužívajú alkohol vitamín nedostatky, najmä z vitamín B-l (tiamín), vitamín B-3 (niacín) a folacín (kyselina listová) spolu s nedostatkom minerálov zinku a horčíka. Odpoveďou je, samozrejme, miernejšia konzumácia alkoholu.

Za druhé, prečo majú alkoholici nedostatok vitamínu B? Tiamín nedostatok je Docela bežné u ľudí, ktorí trpia závislosťou od alkoholu, z dôvodu: Alkohol inhibujúci schopnosť človeka plne absorbovať potrebné živiny z jeho jedla. Bunky, ktoré sa snažia to prijať vitamín . Bunky vášho tela majú zníženú schopnosť správne využívať tiamín v bunkových funkciách.

Vyčerpáva alkohol vitamíny B?

Jeden z najbežnejších a najsériovejších typov alkohol -príbuzný vitamín nedostatok je nedostatok Vitamíny skupiny B . ako tiamín, čo je nevyhnutné vitamín pre neurobiologické zdravie. Iné typy vitamíny ktoré sú často vyčerpaný cez prehnané alkohol spotreba zahŕňa, ale nie je obmedzená na: Vitamín C. Horčík.

Môže nadmerné pitie alkoholu spôsobiť nedostatok vitamínu B12?

A: Áno. Výskumy ukazujú, že dokonca striedme alkohol spotreba sa môže znížiť vitamín B12 hladiny a myslia sa aj alkoholici do byť v riziku nedostatok vitamínu B12.

Odporúča: