Je fenelzín antipsychotikum?
Je fenelzín antipsychotikum?

Video: Je fenelzín antipsychotikum?

Video: Je fenelzín antipsychotikum?
Video: Dizziness and Vertigo, Part I - Research on Aging 2024, Júl
Anonim

Fenelzín ( Nardil Nardelzine) je neselektívny a ireverzibilný inhibítor monoaminooxidázy ( MAOI ) triedy hydrazínu, ktorá sa používa ako an antidepresívum a anxiolytické.

Tiež by ste mali vedieť, ktorá trieda liekov je fenelzín?

inhibítory monoaminooxidázy

Tiež sa trazodón považuje za antipsychotikum? trazodón sa čoraz viac predpisuje ako bezpečnejšia alternatíva k atypickým antipsychotiká na behaviorálne a psychologické symptómy demencie, ale o jeho riziku poškodenia je málo známe. trazodón , bola však spojená s nižšou úmrtnosťou (vážený HR 0,75).

Týmto spôsobom je venlafaxín antipsychotické liečivo?

venlafaxín je selektívny inhibítor spätného vychytávania serotonínu a norepinefrínu (SNRI) používaný na liečbu depresie. Iné drogy do tejto triedy patrí milnacipran (Savella), duloxetín (Cymbalta) a desvenlafaxín (Pristiq). Venlafaxín je dostupný vo formulácii s predĺženým uvoľňovaním ( Effexor XR).

Na čo sa fenelzín používa?

Fenelzín je inhibítor monoaminooxidázy (MAOI), ktorý funguje tak, že zvyšuje hladiny určitých chemikálií v mozgu. fenelzín je použité na liečbu symptómov depresie, ktoré môžu zahŕňať pocity smútku, strachu, úzkosti alebo starosti o fyzické zdravie (hypochondria).