Zaobchádza cefuroxím so stafylokokmi?
Zaobchádza cefuroxím so stafylokokmi?

Video: Zaobchádza cefuroxím so stafylokokmi?

Video: Zaobchádza cefuroxím so stafylokokmi?
Video: Staphylococcus aureus 2024, Júl
Anonim

Cefuroxím je semisyntetické cefalosporínové antibiotikum, chemicky podobné penicilínu. Cefuroxím je účinný proti širokému spektru baktérií, ako je Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, E. coli, N. gonorrhea a mnoho ďalších.

Aké infekcie potom lieči cefuroxím?

Ceftin (cefuroxím) je cefalosporínové antibiotikum. Ceftin je dostupný ako generický liek a je predpísaný na liečbu infekcií citlivými baktériami vrátane infekcií kože a stredného ucha, tonzilitídy, infekcií hrdla, laryngitídy, bronchitídy, zápalu pľúc, infekcií močových ciest a kvapavka.

Tiež viete, môže cefuroxím liečiť UTI? Cefuroxím axetil v jednorazovej dennej dávke 250 mg počas desiatich dní sa podával 75 ženám s príznakmi akútneho nekomplikovaného infekcie močových ciest . Cefuroxím axetil je cennou terapiou pre liečbe z Infekcie močových ciest najmä v dôsledku baktérií produkujúcich beta-laktamázu.

Aké antibiotiká liečia stafylokoky?

Niektoré z antibiotiká na ktoré boli zvyknutí liečiť stafylokok infekcie sú cefazolín, cefuroxím, cefalexín, nafcilín (Nallpen), oxacilín (Bactocill), dikloxacilín, vankomycín, klindamycín (Cleocin), rifampín a telavancín (Vibativ).

Lieči cefuroxím chlamýdie?

Cefuroxím terapia kvapavky a koinfekcie s Chlamydia trachomatis u detí. Cefuroxím bol dobre tolerovaný a neboli pozorované žiadne vedľajšie účinky. Koinfekcia s Chlamydia trachomatis sa zistil u deviatich pacientov (33%).

Odporúča: