Obsah:

Aký je liek voľby pri liečbe chronickej bronchitídy?
Aký je liek voľby pri liečbe chronickej bronchitídy?

Video: Aký je liek voľby pri liečbe chronickej bronchitídy?

Video: Aký je liek voľby pri liečbe chronickej bronchitídy?
Video: Природа Аяуаски (2019) Документальный фильм 2024, Jún
Anonim

Bronchodilatačné lieky Bronchodilatačné lieky, vdýchnuté ako aerosólové spreje alebo užívané perorálne, môžu pomôcť zmierniť príznaky chronická bronchitída uvoľnením a otvorením dýchacích ciest v pľúcach. Steroidy Vdychované vo forme aerosólového spreja, steroidy môžu pomôcť zmierniť príznaky chronická bronchitída.

Okrem toho, aké je najlepšie antibiotikum na chronickú bronchitídu?

Antibakteriálne

  • Dôkazy (recenzie Cochraneovej knižnice) podporujú antibiotickú liečbu „závažných exacerbácií“, ale nie miernejších foriem.
  • Najčastejšie používanými antibiotikami na akútnu bronchitídu je azitromycín, po ktorom nasleduje amoxicilín a klaritromycín.

Aké antibiotikum lieči bronchitídu? ľudia mali akút zápal priedušiek , ale nie zápal pľúc alebo tuberkulózu a bol chorý menej ako 30 dní; ošetrenia boli antibiotiká vrátane deoxycyklínu, erytromycínu, trimetoprimu/sulfametoxazolu, azitromycínu, cefuroxímu, amoxicilínu a co-amoxiclavu; a. ošetrenia boli porovnávané s placebom alebo bez liečby.

Jednoducho povedané, aký je najlepší liek na bronchitídu?

Užívanie voľne predajných liekov, ako je aspirín, acetaminofén alebo ibuprofén, môže pomôcť zmierniť príznaky zápal priedušiek , ako je horúčka, bolesť hlavy a bolesti. Aspirín by sa nemal podávať deťom alebo dospievajúcim, pokiaľ to neodporučí lekár, vzhľadom na súvisiace riziko Reyovho syndrómu.

Čo predpisujú na bronchitídu?

Jedna trieda liekov používaných na liečbu zápal priedušiek je antibiotikum. Konkrétne antibiotiká používané na zvládnutie zápal priedušiek patrí azitromycín (Zithromax), erytromycín (Erythrocin), amoxicilín / kyselina klavulanová (Augmentin) a doxycyklín.

Odporúča: