Ako zistíte, či je sumach jedlý?
Ako zistíte, či je sumach jedlý?

Video: Ako zistíte, či je sumach jedlý?

Video: Ako zistíte, či je sumach jedlý?
Video: Ako pracovať s klímou triedy a manažovať riziká dopadov záťaže v súčasnej situácii 2024, Júl
Anonim

Takže získať že rovno: The jedlé sumachy majú červené bobule v kužeľovitých zhlukoch na konci hlavných vetiev. Majú tenké listy a majú radi suchú pôdu. The jedovatý sumach má okrúhle listy, na konci špicaté, má biele plody že rastie z miesta, kde sa list stretáva so stonkou, a rastie iba na veľmi vlhkých miestach.

Aký druh sumachu je v tejto súvislosti jedlý?

staghorn sumach

Podobne je sumach jedovatý pre ľudí? Áno, existuje sumach jedovatý (Toxicodendron vernix), čo určite spôsobí vyrážku, ktorá je horšia ako jed brečtan ( sumach jedovatý nachádza sa iba v močiaroch). Ale staghorn sumach nie je jedovatý . Tiež známy ako zamat sumach kvôli svojim mäkkým, chlpatým vetvičkám, jelenček sumach je známe väčšine ľudí.

Ako v tejto súvislosti poznáte, že je sumach zrelý?

Úroda Sumac kedy zhluky ako kužele sú živé a plné a malé chĺpky, ktoré obalujú každé semeno, sú neporušené. Dážď ich môže niekedy zmyť a Ak budete čakať príliš dlho na zber, môžu dostať buggy.

Ako zbierate sumach?

Sušené sumach bobule. Komu žatva bobule jednoducho odrežte zhluky, nazývané „boby“, ďaleko od stromov. Prehoďte pár zamatových bobúľ medzi prstami a potom ich olíznite - ochutnáte koláč! Bobule môžete použiť také, aké sú, alebo ich môžete sušiť a používať tak počas celej zimy.

Odporúča: