Obsah:

Aké choroby postihujú lymfatický systém?
Aké choroby postihujú lymfatický systém?

Video: Aké choroby postihujú lymfatický systém?

Video: Aké choroby postihujú lymfatický systém?
Video: Lymfatický systém, 1 část 2024, Septembra
Anonim

Lymfatické ochorenie

  • Lymfatické ochorenie je trieda poruchy ktoré priamo ovplyvniť súčasti lymfatický systém . Medzi príklady patrí Castleman's choroba a lymfedém.
  • Choroby a porucha Hodgkinov Choroba /Hodgkinov lymfóm.
  • Non-Hodgkinov lymfóm.
  • Lymfangitída.
  • Lymfedém.
  • Lymfocytóza.

Podobne sa pýta, čo spôsobuje problémy s lymfatickým systémom?

Najčastejšie choroby z lymfatický systém sú rozšírením lymfy uzliny (tiež známe ako lymfadenopatia), opuch spôsobený lymfy zablokovanie uzlín (tiež známy ako lymfedém) a rakoviny zahŕňajúce lymfatický systém , podľa doktora Lymfadenopatia je zvyčajne spôsobil infekciou, zápalom alebo rakovinou.

Možno sa tiež opýtať, čo je to lymfatické ochorenie? Poruchy a Choroby Lymfatické ochorenie je porucha funkcie lymfatické systém, v ktorom tekutina alebo lymfa neprechádza správne cez lymfatické uzliny a lymfatické plavidlá. Najčastejšie lymfatické ochorenie je lymfedém. Najrozšírenejší lymfatická porucha je lymfatické nedostatočnosť alebo lymfedém.

Možno sa tiež opýtať, aké sú dva bežné problémy s lymfatickým systémom?

Sú súčasťou systému , tiež. The lymfatický systém odstraňuje infekciu a udržuje telesné tekutiny v rovnováhe. Ak nefunguje správne, vo vašich tkanivách sa hromadí tekutina a spôsobuje opuch, nazývaný lymfedém. Iné problémy s lymfatickým systémom môže zahŕňať infekcie, blokádu a rakovinu.

Ako infekcia ovplyvňuje lymfatický systém?

K infekčnej lymfangitíde dochádza, keď do nej vniknú vírusy a baktérie plavidlá z tvojho lymfatický systém , zvyčajne prostredníctvom súboru infikovaný porezať alebo poraniť. Nežné červené pruhy často vyžarujú z rany smerom k najbližšiemu lymfy žľazy. Medzi ďalšie príznaky patrí horúčka, triaška a celkový pocit choroby.

Odporúča: