Ovplyvňuje alkohol test na CBC?
Ovplyvňuje alkohol test na CBC?

Video: Ovplyvňuje alkohol test na CBC?

Video: Ovplyvňuje alkohol test na CBC?
Video: Как обмануть тест на наркотики? | Советы нарколога 2024, Jún
Anonim

Kompletný krvný obraz je jednou z najžiadanejších krvných test od lekárov. Alkohol je najčastejšie používaná droga, ktorej dôsledky zahŕňajú zmeny o CBC [5]. Alkohol konzumujúce môcť spôsobujú rôzne nepriaznivé účinky na krvinky, teda aj na ich funkcie.

Okrem toho, ovplyvňuje pitie alkoholu krvný test CBC?

Kompletné Krvný obraz ( CBC ) bežne odhaľuje určitý stupeň neutrofilnej leukocytózy s bandémiou. Obvykle je to mierne; zriedkavo je však dostatočne závažný na to, aby poskytol obraz leukemoidov. Alkohol je priamym supresorom kostnej drene a je možné pozorovať miernu anémiu.

Môžem okrem vyššie uvedeného piť alkohol večer pred krvou? Jedlo a piť predtým a test môže ovplyvniť výsledky. Pitie veľa alkohol do jedného alebo dvoch dní test môže spôsobiť abnormálne výsledky. Odporúča sa vyhnúť sa alkohol asi 48 hodín predtým a test . Vírus, ako je žalúdočná chrípka, môcť spôsobiť abnormálne výsledky.

Ovplyvňuje týmto spôsobom alkohol váš krvný obraz?

Aj keď niektoré štúdie preukázali zdravotné výhody z mierny alkohol konzumácia (ako napríklad s červeným vínom) náročné používanie v priebehu času má mnoho negatívnych účinkov na the telo. Alkohol aj škody the kostná dreň, kde krvné bunky sú vyrobené. To vedie k nízkemu krvný obraz vrátane červenej bunky , biely bunky a krvné doštičky.

Aké krvné testy ukazujú používanie alkoholu?

Laboratórne testy pre akút alkohol požitie zahŕňa etanol, etylglukuronid (EtG) a etylsulfát (EtS) testy . Transferín s nedostatkom uhľohydrátov (CDT) a fosfatidyletanol (PEth) sú užitočnými markermi na monitorovanie abstinencie po dlhodobom použitie.

Odporúča: