Poskytuje propán 2 ol test na jodoform?
Poskytuje propán 2 ol test na jodoform?

Video: Poskytuje propán 2 ol test na jodoform?

Video: Poskytuje propán 2 ol test na jodoform?
Video: Тестирование тестами Sera 2024, Jún
Anonim

propán - 2 - ol je CH3 -CH (OH) -CH3, takže bude mať skupinu -COCH3, a teda dáva pozitívny jodoformový test.

Tiež je potrebné vedieť, či 2 propanol poskytuje jodoformový test?

Komu dajte test jodoformu , je potrebné buď mať CH3-C (OH) alebo CH3-C = O, to je metylová skupina na konci. 2 . Ale v Propanol , na termináli je etylová skupina, takže áno robí nie dajte test jodoformu.

Tiež viete, ako môžete rozlíšiť propanol a propan 2 ol? Etanol je primárna alkohol , pri zmiešaní s Lucasovým činidlom sa ukáže zákal len pri miernom zahriatí. propán - 2 - ol je sekundárny alkohol , ukáže zákal po 5-10 minútach. s činidlom bez zahrievania.

Prečo teda 2 propanol dáva pozitívny jodoformový test?

(Aldehyd alebo ketón, ktorý má metylovú skupinu susediacu s karbonylovou skupinou, bude dať pozitívny test .) 2 ) daj štruktúra zlúčenín, ktoré robiť nie dať pozitívny jodoformový test a majú nasledujúce vlastnosti. 1- Propanol áno nie dať pozitívny jodoformový test.

Ktorý alkohol nevyhovie jodoformovému testu?

Etanol je jediným primárnym alkoholom, ktorý poskytuje trijódmetánovú (jodoformnú) reakciu. Ak je „R“uhľovodíková skupina, potom máte sekundárny alkohol. Túto reakciu dáva veľa sekundárnych alkoholov, ale tie všetky majú metylovú skupinu naviazanú na uhlíku so skupinou -OH.

Odporúča: