Funguje dezinfekcia rúk proti vírusom?
Funguje dezinfekcia rúk proti vírusom?

Video: Funguje dezinfekcia rúk proti vírusom?

Video: Funguje dezinfekcia rúk proti vírusom?
Video: Когда требуется дезинфекция от коронавируса на предприятиях и в зданиях 2024, Júl
Anonim

Podľa CDC, prípravok na dezinfekciu rúk nie je taký účinný pri ničení mikróbov, ako umývanie vašich ruky mydlom a vodou. CDC hovorí, že umývanie vášho ruky je lepšia taktika na odstránenie určitých vírusy a baktérie, ako je Cryptosporidium (spôsobuje hnačku) a norovírus (žalúdočné chyby).

V dôsledku toho funguje dezinfekcia rúk na vírusy?

Proti 90% alkoholu je účinnejšie trenie vírusy než väčšina ostatných foriem ruka pranie. Alkoholové potieranie dezinfekčné prostriedky usmrtí väčšinu baktérií a húb a niektoré zastaví vírusy.

Tiež, ktoré mikróby nezabije dezinfekčný prostriedok na ruky? Na báze alkoholu prípravok na dezinfekciu rúk je skvelou alternatívou k umývaniu vašich ruky ak nemáte prístup k mydlu a vode, vaša ruky sú nie viditeľne zašpinený a rozumiete tomu nezabíja choroboplodné zárodky ako MRSA, salmonela, napr. Coli a norovírus.

Zabíja teda dezinfekčný prostriedok na ruky vírus chrípky?

Pri aplikácii na sušené chrípka choroboplodné zárodky, prípravok na dezinfekciu rúk zabil vírus len za osem sekúnd. Vedci z Kyoto Prefectural University of Medicine usudzujú, že hustý, goopy hlien funguje ako štít okolo vírus , predchádzanie prípravok na dezinfekciu rúk od úplného preniknutia do nej.

Ako účinný je dezinfekčný prostriedok na ruky?

Je dôležité uistiť sa, že nejaké prípravok na dezinfekciu rúk používate, obsahuje najmenej 60 percent alkoholu. Štúdie to zistili dezinfekčné prostriedky s nižšími koncentráciami alebo bez alkoholu dezinfekčné prostriedky na ruky nie sú ako efektívne pri zabíjaní choroboplodných zárodkov ako tie, ktoré obsahujú 60 až 95 percent alkoholu.

Odporúča: