Čo je to MDS MLD?
Čo je to MDS MLD?

Video: Čo je to MDS MLD?

Video: Čo je to MDS MLD?
Video: 04. Co je to MDS podstata onemocnění 2024, Júl
Anonim

MDS - MLD je definovaná klasifikáciou nádorov hematopoetických a lymfoidných tkanív Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) [3, 4] ako druh MDS s jednou alebo viacerými cytopéniami a dysplastickými zmenami v dvoch alebo viacerých myeloidných líniách (erytroidných, granulocytových alebo megakaryocytových).

Aká je teda očakávaná dĺžka života niekoho s MDS?

Niektorí ľudia s MDS žiť roky s malou alebo žiadnou liečbou. Pre ostatných, MDS sa vyvinie na akútnu myeloidnú leukémiu (AML), a dĺžka života bez úspešnej liečby je len jeden až dva roky.

Navyše je rakovina MDS vyliečiteľná? MDS nemôže byť vyliečený s chemoterapiou. Alogénna transplantácia je jediným potenciálom vyliečiť pre pacientov s MDS.

Čo sú výbuchy v MDS?

Myelodysplastický syndróm s prebytkom výbuchy je vzácny typ myelodysplastický syndróm ( MDS ). V tomto type MDS , počet veľmi raných foriem krviniek ( výbuchy ) sú zvýšené v kostnej dreni a/alebo krvi. MDS s prebytkom výbuchy je jedným z MDS s najväčšou pravdepodobnosťou prejde do akútnej myeloidnej leukémie (AML).

Čo je to MDS RAEB?

Refraktérna anémia s nadbytkom výbuchov, príp RAEB , sa týka poruchy krvotvorných buniek. RAEB je jedným zo siedmich typov takýchto porúch alebo myelodysplastických syndrómov ( MDS ), uznaná klasifikáciou Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorá rozlišuje dve kategórie RAEB : RAEB -1 a RAEB -2.

Odporúča: