Prečo som posadnutý upratovaním?
Prečo som posadnutý upratovaním?

Video: Prečo som posadnutý upratovaním?

Video: Prečo som posadnutý upratovaním?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Júl
Anonim

Ľudia s obsedantno -kompulzívnou poruchou (OCD) budú mať veľkú potrebu alebo nutkanie čisté alebo vykonávať čistenie rituály tak, aby sa cítili pod kontrolou. Keď nedokážu udržať krok s týmito vecami, majú pocit, že sa im rozpadá život. vy robiť nemusí s takýmto nátlakom ďalej zápasiť.

Navyše, čo nazývate osobou, ktorá je posadnutá upratovaním?

Germafobi sú posadnutí hygienou a nútení nadmerne upratovať, ale skutočne trpia obsesívno kompulzívna porucha.

Následne je otázkou, či môžete byť závislý na upratovaní? Do tejto kategórie kedy patrí obsedantno -kompulzívna porucha jeden je posadnutý čistenie alebo bytie čisté . Ak to začne narúšať váš každodenný život do bodu ako kde môžeš nejdem do práce, pretože ty musím čisté potom ty mať vážny problém.

Prečo tak rád upratujem?

Upratovanie dáva vám pocit úspechu, pretože existuje začiatok, proces a výsledok. Byť v a čisté priestor môže byť emocionálne upokojujúci a povznášajúci. Fyzická aktivita o čistenie môže zmierniť stres a trochu si zacvičiť. Žiadne starosti, keď zostanete nad vecami v čistenie oddelenie.

Je byť čistý čudák poruchou?

Keď sú obsedantné alebo kompulzívne preferencie prerušené, môže to človeka naštvať, ale nespôsobiť mu to extrémnu, neústupnú úzkosť, ako je to vidieť na OCD. Hlavný rozdiel medzi " úhľadní čudáci "a ľudia s OCD sú to" úhľadní čudáci " Páči sa mi to byť úhľadný . OCD je založené na strachu. Rituály OCD sú reakciou na posadnutosť.

Odporúča: