Prečo sa diuretiká používajú pri hypertenzii?
Prečo sa diuretiká používajú pri hypertenzii?

Video: Prečo sa diuretiká používajú pri hypertenzii?

Video: Prečo sa diuretiká používajú pri hypertenzii?
Video: Flashback Friday: Food as Medicine - Preventing & Treating the Most Dreaded Diseases with Diet 2024, Jún
Anonim

Diuretiká znížte svoj krvný tlak vypláchnutím soli z tela, pričom si so sebou vezmite aj túto nechcenú tekutinu navyše. Diuretiká tiež spôsobujú uvoľnenie a rozšírenie stien vašej krvnej cievy, čo uľahčuje prietok krvi. Tento účinok tiež znižuje váš krvný tlak.

Vzhľadom na to, na čo sa používajú diuretiká?

Diuretiká tiež nazývané pilulky na vodu, sú lieky určené na zvýšenie množstva vody a soli vylúčenej z tela ako moč. Existujú tri typy receptov diuretiká . Často sú predpisované na liečbu vysokého krvného tlaku, ale sú používa aj iné podmienky.

Tiež viete, prečo sa pri hypertenzii nepoužívajú kľučkové diuretiká? Slučky diuretiká sú nie odporúčané v prúde hypertenzia usmernení do značnej miery kvôli nedostatku údajov o výsledkoch. Slučky diuretiká Zdá sa, že majú výhodnejší profil vedľajších účinkov (menej hyponatriémie, hypokaliémie a možno aj nižšej intolerancie glukózy).

V tomto ohľade, o koľko diuretiká znižujú TK?

Súbežné ochorenia neboli hlásené vo väčšine štúdií. The krvný tlak -spomaľujúci účinok bol mierny. tiazid diuretiká znížený krvný tlak o 9 bodov v hornom čísle (nazývanom systolický krvný tlak ) a 4 body v nižšie číslo (nazývané diastolické krvný tlak ).

Aké je najlepšie diuretikum na vysoký krvný tlak?

Takzvané tiazidy, ako napr hydrochlorotiazid ( hydrodiuril , Microzide a všeobecné) a chlortalidón (iba generické), sú diuretiká najčastejšie predpisované na vysoký krvný tlak.

Odporúča: