Môže vírus West Nile postihnúť zvieratá?
Môže vírus West Nile postihnúť zvieratá?

Video: Môže vírus West Nile postihnúť zvieratá?

Video: Môže vírus West Nile postihnúť zvieratá?
Video: West Nile virus prevention program 2024, Jún
Anonim

Vírus západného Nílu (WNV) predovšetkým ovplyvňuje vtáky, ale môcť nakaziť aj netopiere, kone, mačky, psy , chipmunkovia, skunky, veveričky, domáce králiky, aligátory a ľudia. Ako môcť môj zviera dostať Západonílska horúčka ? WNV sa šíri uhryznutím infikovaného komára (vektor).

Tiež sa pýtali, môže vírus West Nile zabíjať psy?

Môcť chorý psy alebo mačky sú prenášačmi a prenášajú Vírus západného Nílu ľuďom a iným psy alebo mačky? Nie, je to veľmi nepravdepodobné. Nakazení komári prenášajú WNV na ľudí prostredníctvom krvného obehu.

Podobne môže vírus West Nile ovplyvniť mačky? Neexistujú však žiadne dôkazy, ktoré by to naznačovali Vírus západného Nílu môže byť prirodzene prenášané do mačky alebo psy, ktoré prenášajú alebo konzumujú infikované zvieratá. Psy a mačky môžu byť nakazený Vírus západného Nílu uhryznutím komárom, preto sa odporúča minimalizovať ich vystavenie komárom.

Tiež sa pýtali, aké zvieratá sú zvyčajne zásobárňou Západného Nílu?

Primárnym vektorom článkonožcov pre západný Níl je komár a hlavné nádrže pre Západný Níl sú „starého sveta“ vták druhov.

Ako vírus West Nile ovplyvňuje telo?

O Vírus Západného Nílu Komáre sa nakazia kŕmením infikovanými vtákmi a potom ich prenášajú vírus ľuďom a zvieratám uhryznutím. Ak vírus sa dostane do mozgu, výsledkom je encefalitída - zápal mozgu, ktorý môže ovplyvniť celého nervového systému.

Odporúča: