Ako liečite vysoké hladiny aldosterónu?
Ako liečite vysoké hladiny aldosterónu?

Video: Ako liečite vysoké hladiny aldosterónu?

Video: Ako liečite vysoké hladiny aldosterónu?
Video: 10 Signs You Have Vitamin B12 Deficiency (B12 deficiency symptoms) 2024, Júl
Anonim

Antagonisty mineralokortikoidných receptorov blokujú účinok aldosterón vo svojom tele. Váš lekár vám môže najskôr predpísať spironolaktón (Aldactone). Toto lieky pomáha opraviť vysoká krvný tlak a nízky draslík, ale môže spôsobiť ďalšie problémy.

Rovnako tak, čo sa stane, keď máte príliš veľa aldosterónu?

To vyskytuje keď vaše nadobličky produkujú príliš veľa hormónu tzv aldosterón . ale príliš veľa tohto hormónu môcť spôsobiť ty stratiť draslík a udržať sodík. Tá nerovnováha môcť spôsobiť, že vaše telo bude držať príliš veľa vody, čím sa zvýši váš objem krvi a krvný tlak.

Rovnako tak, čo môže spôsobiť vysoké hladiny aldosterónu? Primárny aldosteronizmus (Connov syndróm) je spôsobil nadprodukciou aldosterón nadobličkami, spravidla nezhubným nádorom jednej zo žliaz. The vysoká hladina aldosterónu zvyšuje reabsorpciu sodíka (soli) a stratu draslíka obličkami, čo často vedie k nerovnováhe elektrolytov.

Ako potom môžem znížiť hladinu aldosterónu?

Diagnóza sa potvrdí dočasným zvýšením množstva sodíka v tele, a to buď diétou s vysokým obsahom sodíka, alebo infúziou slanej vody bohatej na sodík. Keď nadobličky fungujú správne, malo by sa to odmietnuť aldosterón výroby.

Dá sa hyperaldosteronizmus vyliečiť?

Bez riadneho ošetrenia by pacienti s hyperaldosteronizmus často trpia nedostatočne kontrolovaným vysokým krvným tlakom a sú vystavení zvýšenému riziku srdcového infarktu, srdcového zlyhania, mŕtvice, zlyhania obličiek a predčasnej smrti. Pri vhodnej liečbe je však toto ochorenie liečiteľné a má výbornú prognózu.

Odporúča: