Čo je závažná hypotyreóza?
Čo je závažná hypotyreóza?

Video: Čo je závažná hypotyreóza?

Video: Čo je závažná hypotyreóza?
Video: Zdeňka Límanová: Endokrinologie je detektivka, která nemá konce 2024, Jún
Anonim

Hypotyreóza alebo neaktívny štítna žľaza , je keď štítna žľaza žľaza produkuje príliš málo hormónov. Avšak bez liečbe , hypotyreóza môže viesť k ťažké komplikácie, ako je neplodnosť a srdcové choroby.

V tejto súvislosti, aká hladina TSH sa považuje za ťažkú hypotyreózu?

Normálne a abnormálne TSH Rozsahy TSH > 4,0/mU/L s nízkym T4 úroveň označuje hypotyreóza . Ak tvoj TSH je > 4,0 mU/l a váš T4 úroveň je normálne, môže to podnietiť vášho lekára, aby otestoval vaše sérové protilátky proti štítnej žľaze peroxidázy (anti-TPO).

Za druhé, môžete byť hospitalizovaný kvôli hypotyreóze? Ak ty sú diagnostikované ako závažné hypotyreóza , budeš treba ihneď liečiť v nemocnici . Ťažké hypotyreóza môže viesť k zriedkavému, ale nebezpečnému ochoreniu nazývanému myxedémová kóma.

Ako sa teda nazýva závažná hypotyreóza?

Hypotyreóza , tiež volal nedostatočne aktívny štítna žľaza choroba, je bežnou poruchou. S hypotyreóza , tvoj štítna žľaza žľaza nevytvára dostatok štítna žľaza hormón.

Máte hypotyreózu pri pohľade na ruky?

Príznaky štítna žľaza problémy sa často prejavujú v ruky a prsty . Ak máš tieto typy nálezov na tvoje ruky a tiež trpíte únavou, vypadávaním vlasov (najmä rednutím bočného obočia), nízkym libido, suchou pokožkou a nevysvetliteľným prírastkom hmotnosti, navštívte tvoj lekár do mať štítnu žľazu vyhodnotené.

Odporúča: