Ako sa Dilantin vylučuje?
Ako sa Dilantin vylučuje?

Video: Ako sa Dilantin vylučuje?

Video: Ako sa Dilantin vylučuje?
Video: Nursing Pharmacology Dilantin 2024, Júl
Anonim

Väčšina lieku je vylúčené v žlči ako neaktívne metabolity, ktoré sa následne reabsorbujú z črevného traktu a vylúčené v moči. Močové vylučovanie z fenytoín a jeho metabolitov sa vyskytuje čiastočne glomerulárnou filtráciou, ale čo je dôležitejšie, tubulárnou sekréciou.

Podobne sa pýta, ako mám prestať užívať Dilantin?

Nie prestaňte užívať DILANTIN bez predchádzajúceho rozhovoru s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. liek náhle u pacienta, ktorý má epilepsiu, môže spôsobiť záchvaty, ktoré nebudú zastaviť (status epilepticus). Samovražedné myšlienky alebo činy môžu byť spôsobené inými vecami, ako sú lieky.

Ako sa navyše fenytoín vylučuje? Primárne metabolizujú pečeňové mikrozomálne enzýmy fenytoín . Veľká časť drogy je vylúčené v žlči ako neaktívny metabolit, ktorý sa potom reabsorbuje z črevného traktu a nakoniec vylúčené v moči. Menej ako 5% z fenytoín je vylúčené nezmenený v moči. Fenytoín metabolizmus závisí od dávky.

Čo z toho môže spôsobiť zníženie hladín dilantínu?

Lieky, ktoré môžu znížiť fenytoín úrovne zahŕňajú: karbamazepín, chronické zneužívanie alkoholu, rezerpín. Značka moban molindon HCl obsahuje ióny vápnika, ktoré interferujú s absorpciou fenytoínu.

Ako sa vo vás cíti Dilantin?

VEDĽAJŠIE ÚČINKY: Bolesť hlavy, nevoľnosť, vracanie, zápcha, závrat, pocit môže sa vyskytnúť točenie, ospalosť, problémy so spánkom alebo nervozita. Ak niektorý z týchto účinkov pretrváva alebo sa zhoršuje, ihneď to povedzte svojmu lekárovi alebo lekárnikovi. fenytoín smieť spôsobiť opuch a krvácanie ďasien.

Odporúča: