Obsah:

Čo znamená Flacc?
Čo znamená Flacc?
Anonim

Váha FLACC resp Tvár, nohy, aktivita, plač, útecha stupnica je meranie používané na posúdenie bolesti u detí vo veku od 2 mesiacov do 7 rokov alebo u osôb, ktoré nie sú schopné komunikovať so svojou bolesťou. Stupnica je hodnotená v rozsahu 0–10, pričom 0 predstavuje žiadnu bolesť.

Tiež ste sa pýtali, ako používate stupnicu bolesti Flacc?

Ako používať stupnicu FLACC

  1. Ohodnoťte dieťa v každej z piatich kategórií (tvár, nohy, ruky, plač, útecha). Každá kategória je hodnotená na stupnici od 0 do 2.
  2. Spočítajte skóre spolu (pre celkové možné skóre 0 až 10).
  3. Zdokumentujte celkové skóre bolesti.

Podobne kto vytvoril stupnicu bolesti Flacc? The Váha FLACC bol vyvinuté od Sandry Merkelovej, MS, RN, Terri Voepel-Lewis, MS, RN, a Shobha Malviya, MD, v detskej nemocnici C. S. Mott, University of Michigan Health System, Ann Arbor, MI. fyzický stav dieťaťa a prehľad telesných systémov. u detí vo veku od dvoch mesiacov do siedmich rokov.

Následne je otázkou, čo znamená hodnotenie bolesti 6 na Flaccovej škále?

FLACC znamená tvár, nohy, aktivitu, plač a útechu. The stupnica bolesti FLACC bol vyvinutý s cieľom pomôcť lekárskym pozorovateľom posúdiť úroveň bolesť v deti, ktoré sú príliš malé na to, aby verbálne spolupracovali. 4 až 6 = Mierny bolesť . 7 až 10 = silné nepohodlie/ bolesť.

V akom veku používate stupnicu bolesti tváre?

The Mierka FACES je široko použité s ľuďmi vekov troch a starších, nielen pre deti. Tento nástroj sebahodnotenia musí pacient pochopiť, teda aj oni sú schopný vybrať si tvár, ktorá najlepšie ilustruje telesné bolesť oni sú prežívať.

Odporúča: