Obsah:

Koľko inhibítorov sglt2 existuje?
Koľko inhibítorov sglt2 existuje?

Video: Koľko inhibítorov sglt2 existuje?

Video: Koľko inhibítorov sglt2 existuje?
Video: Ингибиторы SGLT2 при сердечной недостаточности — последние достижения Stefan Anker 2024, Jún
Anonim

Aktuálne tam sú tri SGLT2 selektívne inhibítory schválené Food and Drug Administration (FDA) pre mono, duálnu a trojitú terapiu: kanagliflozín (Invokana®), dapagliflozín (Farxiga®) a empagliflozín (Jardiance®) (5, 11, 12).

Aké sú teda názvy inhibítorov sglt2?

Značky a generické názvy inhibítorov SGLT2 a kombinovaných produktov, ktoré obsahujú inhibítory SGLT2, zahŕňajú:

  • kanagliflozín (Invokana)
  • kanagliflozín/metformín (Invokamet)
  • kanagliflozín/metformín s predĺženým uvoľňovaním (Invokamet XR)
  • dapagliflozin (Farxiga)
  • dapagliflozín/metformín s predĺženým uvoľňovaním (Xigduo XR)

Podobne, ako sa podávajú inhibítory sglt2? Tieto tabletky fungujú tak, že zabraňujú vstrebávaniu glukózy v obličkách. V dôsledku toho znižujú glukózu v krvi a spôsobujú jej vylievanie do moču. Kedy? Plán liečby sa bude líšiť pre každú osobu, ale vo všeobecnosti Inhibítory SGLT2 sa užívajú jedenkrát denne pred prvým jedlom.

Tu je metformín inhibítorom sglt2?

Inhibítory SGLT2 sú triedou liekov na predpis schválených na použitie s diétou a cvičením na zníženie hladiny cukru v krvi u dospelých s cukrovkou 2. typu. Sú dostupné ako jednozložkové výrobky a tiež v kombinácii s inými liekmi na diabetes ako napr metformín (pozri FDA-schválené Inhibítory SGLT2 ).

Je januvia inhibítorom sglt2?

Kombinácia DPP-4 inhibítory a Inhibítory SGLT2 viedlo k vyšším priamym zdravotným nákladom, ale aj k zvýšeniu celkových QALY o 0,24. Merck predáva DPP-4 inhibítor sitagliptín ( Januvia ). Spoločnosť Merck predáva aj kombináciu DPP-4/ SGLT2 inhibítor , sitagliptín /ertugliflozin (Steglujan).

Odporúča: