Čo znamená slovo protiľahlý palec?
Čo znamená slovo protiľahlý palec?

Video: Čo znamená slovo protiľahlý palec?

Video: Čo znamená slovo protiľahlý palec?
Video: Слово к ученикам | Роман Пальников | 03/13/2022 2024, Júl
Anonim

protiľahlý palec . [? -pō'z? -b? l] A palec že môcť byť umiestnené oproti prstom tej istej ruky. Protichodné palce umožňujú číslicam uchopiť predmety a manipulovať s nimi sú charakteristické pre primáty.

Prečo sa teda hovorí, že palec je protichodný?

Ľudské palce sa nazývajú odporovateľný palce. Volajú sa odporovateľný pretože palec dá sa ním pohybovať a dotýkať sa ostatných prstov, čo dáva ľuďom schopnosť uchopiť veci. Väčšina primátov (ľudí, ľudoopov a opíc Starého sveta) a niektorých ďalších zvierat má odporovateľný palce.

ako funguje palec? The palec má jedinečný a široký rozsah pohybu, ktorý nezdieľajú ostatné číslice ruky. Nie len robí ohýba kĺb, ale špičku palec sa môžu dotýkať končekov prstov. Tento rozsah pohybu výrazne napomáha schopnosti uchopiť a držať položky.

Zodpovedajúcim spôsobom, prečo sa to nazýva palec?

PALEC . Odlišuje sa od ostatných štyroch číslic v tom, že je kratšia a širšia a má iba dve falangy namiesto troch, palec Svoje meno si vyslúžil podľa popisu svojich fyzických vlastností vo vzťahu k svojim susedom. V lekárskej terminológii slovo pre palec je pollex.

Aké zviera má opačný palec?

Medzi ďalšie zvieratá s opačnými palcami patria gorily, šimpanzy, orangutany a ďalšie varianty opice ; niektoré žaby, koaly, pandy, vačice a vačice a mnohé vtáky majú nejaký druh protiľahlej číslice. Mnoho dinosaurov malo tiež opačné číslice. Je pravda, že väčšina z nich sú primáty, rovnako ako my.

Odporúča: