Obsah:

Je dobré si po obede zdriemnuť?
Je dobré si po obede zdriemnuť?

Video: Je dobré si po obede zdriemnuť?

Video: Je dobré si po obede zdriemnuť?
Video: Jiří Šlitr - Co jsem měl dnes k obědu 2024, Júl
Anonim

Šlofík po obede

Vo všeobecnosti je najlepší čas na napájanie zdriemnutie je správne po obede . Často sa označuje ako siesta, post- obedný spánok využíva prirodzený cyklus spánku/bdenia vášho tela, ktorý je zvyčajne v spánkovej fáze okolo 13:00.

Preto je zlé si po obede zdriemnuť?

Podstata je v tom, že spím po jedení spôsobuje problémy s trávením, pretože nie ste vo vzpriamenej polohe, čo je pre vaše telo preferovaný spôsob trávenia jedla. Ak neustále spať po jedle Môže to viesť k mnohým chorobám tráviaceho traktu.

Tiež viete, ako dlho by ste mali čakať na spánok po jedle? Odporúčané intervaly. Odborníci na výživu ako všeobecné pravidlo bude povedz ty do počkaj dve až tri hodiny medzi vašimi poslednými jedlo a pred spaním. 1? To umožní trávenie a obsah žalúdka sa presunie do tenkého čreva. To môže zabrániť problémom, ako je pálenie záhy v noci a dokonca aj nespavosť.

zvyšuje spánok po obede váhu?

Pribrať Chystáte sa spať priamo potom, čo budete jesť znamená to, že tvoje telo nemá šancu spáliť tieto kalórie. Jesť raný večera umožní vášmu telu spáliť tieto nechcené kalórie, než pôjdete do spať.

Prečo si chcem po obede zdriemnuť?

Ďalší dôvod, prečo sa môžeme cítiť ospalí po obede , alebo po jedení vo všeobecnosti je to kvôli množstvu produkovaného inzulínu po istý jedlá , ktoré môžu spustiť naše hormóny „šťastia“a „spánku“. „Nadmerná sekrécia inzulínu spôsobuje, že sa esenciálna aminokyselina tryptofán presúva do mozgu.

Odporúča: