Môžu deti prenášať RSV na dospelých?
Môžu deti prenášať RSV na dospelých?

Video: Môžu deti prenášať RSV na dospelých?

Video: Môžu deti prenášať RSV na dospelých?
Video: Дети с особенностями развития преодолели полосу препятствий 2024, Septembra
Anonim

Vo väčšine prípadov vy môcť starať sa o svoje dieťa s RSV doma, pokiaľ pohodlne dýchajú, ich koža robí nevyzerajú modro a pijú a cikajú ako obvykle. Infekcia zvyčajne trvá niekoľko dní. V zdravom dospelí , RSV často nie je vážny. ale dospelí môžu prejsť vírus deťom.

Je teda RSV nákazlivá pre dospelých?

Ľudia nakazení RSV sú zvyčajne nákazlivý po dobu 3 až 8 dní.

môžem chytiť RSV od svojho dieťaťa? Rodičia a ďalší dospelí môcť ľahko nakazí malé deti RSV . Pretože RSV Príznaky sa podobajú bežnému nachladnutiu (nádcha, bolesť hrdla, mierna bolesť hlavy, kašeľ a niekedy aj horúčka), rodičia a iní dospelí si nemusia uvedomiť, že sú infikovaní týmto vírusom, ale môcť stále byť nákazlivý.

Podobne môžu dospelí dostať RSV od detí?

Je také bežné, že väčšina detí je vírusom infikovaná do veku 2. Respiračný syncyciálny (sin-SISH-ul) vírus môcť tiež nakaziť dospelí . V dospelí a staršie, zdravé deti, Príznaky RSV sú mierne a typicky napodobňujú prechladnutie. Na zmiernenie akéhokoľvek nepohodlia zvyčajne stačí opatrenia samošetrenia.

Je bronchiolitída u detí nákazlivá pre dospelých?

RSV a ďalšie vírusy, ktoré vedú k bronchiolitída sú bežné a ľahko sa šíria. Staršie deti a dospelí dostať aj vírusy. Ale spravidla neochorejú ako mladšie deti. Najlepší spôsob, ako tomu zabrániť bronchiolitída je udržať si svoje dieťa od chytenia vírusu.

Odporúča: