Čo je kvíz ketoacidózy?
Čo je kvíz ketoacidózy?

Video: Čo je kvíz ketoacidózy?

Video: Čo je kvíz ketoacidózy?
Video: Rozmaznaný Bratislavčan hľadá v Košiciach TOP 6 podnikov (Čoje ft. Food Tips Košice) 2024, Júl
Anonim

definícia ketoacidóza . acidóza spôsobená zvýšenými hladinami ketolátok v krvi. (vysoká koncentrácia ketolátok, stav charakterizovaný extrémnou a nekontrolovanou ketózou, ktorá spôsobuje vážne nahromadenie zadržiavaných kyselín)

Podobne sa pýta, čo je príčinou ketoletu ketoacidózy?

spôsobil hlbokým nedostatkom inzulínu a je charakterizovaná hyperglykémiou, ketózou, acidózou a dehydratáciou. Keď je cirkulujúca dodávka inzulínu nedostatočná, glukóza nemôže byť správne využitá na výrobu energie, takže telo rozkladá tuk ako sekundárny zdroj paliva a vytvára ketóny.

Následne je otázkou, aké sú prejavy quizletu diabetickej ketoacidózy?

  • letharyg/slabosť.
  • Dehydratácia- zlý turgor kože, suché sliznice, tachykardia, ortostatická hypotenzia.
  • Bolesť brucha-anorexia, nevoľnosť, vracanie.
  • Kussmal dýchanie-sladká ovocná vôňa.

Tiež by ste mali vedieť, čo spôsobuje ketoacidózu?

Všeobecne diabetik ketoacidóza nastáva, pretože nie je dostatok inzulínu na presun cukru (glukózy) do bunky, kde môže byť použitý na výrobu energie. Okrem nedostatku inzulínu môžu cukrovku vyvolať aj niektoré telesné stresy v kombinácii s cukrovkou, ako sú infekcie alebo choroby ketoacidóza.

Čo z nasledujúceho prispieva k rozvoju ketoacidózy u diabetického pacienta?

Diabetická ketoacidóza Príčinou je zvyčajne: choroba. Infekcia alebo iné ochorenie môže spôsobiť, že vaše telo bude produkovať vyššie hladiny určitých hormónov, ako je adrenalín alebo kortizol. Bohužiaľ, títo hormóny pôsobia proti účinku inzulínu - niekedy vyvolávajú epizódu diabetická ketoacidóza.

Odporúča: