Môže sa patentový ductus arteriosus vrátiť?
Môže sa patentový ductus arteriosus vrátiť?

Video: Môže sa patentový ductus arteriosus vrátiť?

Video: Môže sa patentový ductus arteriosus vrátiť?
Video: Открытый артериальный проток (ОАП). Patent ductus arteriosus (PDA) 2024, Júl
Anonim

Po narodení, ductus arteriosus zvyčajne sa zatvára do dvoch alebo troch dní. U predčasne narodených detí trvá spojenie často dlhšie. Ak zostane pripojenie otvorené, označuje sa ako a patent ductus arteriosus.

Ak to vezmeme do úvahy, je možné PDA znova otvoriť?

Ak významný PDA Zistilo sa, že existuje, môže byť potrebné uzavretie, aby sa zastavilo skratovanie krvi zľava doprava. Niektorí lekári však odporúčajú pravidelné sledovanie, pretože a PDA to bolo v detstve uzavreté bude príležitostne znova otvoriť u dospelého pacienta a vyžadujú liečbu.

Tiež viete, je patent ductus arteriosus nebezpečný? Veľký PDA je nebezpečný, pretože prietok krvi do pľúc nie je taký kontrolovaný, ako by mal, čo vedie k problémom s pľúcami a Srdce . PDA je najčastejšia u predčasne narodených detí.

Okrem toho, ako bežný je patent ductus arteriosus?

Patentový ductus arteriosus ( PDA ) je relatívne spoločný vrodená srdcová chyba v USA. Tento stav sa vyskytuje častejšie u predčasne narodených detí (v priemere sa vyskytuje asi u 8 z 1 000 narodených detí). Avšak, PDA vyskytuje sa aj u donosených detí (v priemere sa vyskytuje asi u 2 z 1 000 narodených detí).

Čo uzatvára patent ductus arteriosus?

Malé PDA sa často samy uzatvoria počas prvých mesiacov života. Väčšina detí môže mať PDA zatvorené zavedením katétrov (dlhých tenkých rúrok) do ciev v nohe, aby sa dostali do srdca a PDA a cievku alebo iné zariadenie je možné vložiť cez katétre do PDA ako zástrčka.

Odporúča: