Kam umiestnite IO ihlu?
Kam umiestnite IO ihlu?

Video: Kam umiestnite IO ihlu?

Video: Kam umiestnite IO ihlu?
Video: Красивые ТАПОЧКИ СЛЕДКИ на 2-х спицах. Без швов на подошве. Подробный мастер класс. 2024, Júl
Anonim

Miesta malleoli sú približne 3 cm proximálne od mediálneho malleolu v strednej línii. Miesto prst priamo nad mediálny malleolus, posuňte sa až o 3 cm, palpujte predný a zadný okraj holennej kosti, aby ste sa presvedčili, že IO ihla je vložený do centrálnej časti, kde je kosť plochá.

Keď to vezmeme do úvahy, kam umiestnite IO?

Vyberte miesto pre IO umiestnenie ihly. Možnosti umiestnenia zahŕňajú: Proximálna holenná kosť: na mediálnej (plochej) strane holennej kosti na úrovni tibiálnej tuberosity, 3 cm distálne od dolného okraja patela (1-2 cm u dojčiat/detí).

ako potvrdím umiestnenie IO? Správne umiestnený IO čiara musí prechádzať kôrou kosti a nachádzať sa v kostnej dreni. Štandardné metódy pre potvrdenie z Umiestnenie IO patrí aspirácia kostnej drene, pevná umiestnenie z IO ihlou do kosti a žiadny dôkaz extravazácie.

Navyše, ako vložíte IO ihlu?

Kroky na vloženie EZ IO Priložiť ihla nastavený na ovládač - umožní magnetu pripojiť sa medzi rozbočovačom a ovládačom. Odstráňte bezpečnostný uzáver. Stabilizujte končatinu svojou nedominantnou rukou. Tlačiť ihla cez kožu až do špičky ihla spočíva na kosti - nepoužívajte vŕtačku na tlačenie ihla cez kožu.

Je IO bolestivé?

Vloženie IO ihly u pacientov pri vedomí spôsobujú mierne až stredne ťažké nepohodlie a zvyčajne už nie sú bolestivé než veľký vývrt IV. Infúzia cez IO line môže pacientom pri vedomí spôsobiť vážne nepohodlie a má sa podať lidokaín bez konzervačných látok.

Odporúča: