Aké sú psychosociálne environmentálne faktory?
Aké sú psychosociálne environmentálne faktory?

Video: Aké sú psychosociálne environmentálne faktory?

Video: Aké sú psychosociálne environmentálne faktory?
Video: Ирина Сукманюк. Цели и ключевые результаты факторы успеха системы OKR на заводах 2024, Jún
Anonim

(t.j. vek, pohlavie, poradie narodenia), matky psychosociálne charakteristiky (t.j. strach zo zločinu, susedstvo. vzťahy, zmysel pre komunitu, vnímané riziko dopravy) a enviromentálne faktory (t.j. bývanie v. novej/starej štvrti, v budove s kondomíniovým dvorom, v blízkosti parku alebo v súkromí.

Podobne sa pýta, čo je psychosociálne prostredie?

Náš psychosociálnom prostredí je interakcia rôznych zdrojov stresu v našich životoch a to, ako na ne reagujeme, jednotlivo aj ako komunity. Náš " životné prostredie "zahŕňa sociálne determinanty zdravia a telesné." environmentálne determinanty zdravia.

Tiež aké sú environmentálne faktory v psychológii? Psychológia životného prostredia je interdisciplinárny odbor, ktorý sa zameriava na súhru jednotlivcov a ich okolia. Pole definuje termín životné prostredie v zásade zahŕňa prírodné prostredie, sociálne prostredie, vybudované prostredie, vzdelávacie prostredie a informačné prostredie.

Následne je otázkou, aké sú psychosociálne faktory?

Príklady psychosociálne faktory zahŕňajú sociálnu podporu, osamelosť, manželský stav, sociálne poruchy, úmrtie, pracovné prostredie, sociálne postavenie a sociálnu integráciu.

Aké sú príklady environmentálnych faktorov, ktoré spôsobujú chronický stres?

Stresory sú environmentálne faktory, ktoré spôsobujú stres . Zahŕňajú biotické faktory napríklad dostupnosť jedla, the prítomnosť predátorov, infekcia patogénnymi organizmami alebo interakcie s podobnými druhmi, ako aj abiotika faktory ako je teplota, dostupnosť vody a toxické látky.

Odporúča: