Ako používate Tenaculum?
Ako používate Tenaculum?

Video: Ako používate Tenaculum?

Video: Ako používate Tenaculum?
Video: 05Live Takao Itoi Рак поджелудочной T3N1M1 EUS нейролизис чревного сплетения 2024, Júl
Anonim

The tenaculum sa má umiestniť na predný ret krčka maternice. Po vizualizácii predného pera krčka maternice otvorte tenaculum a zatvorte ho pomaly na 5 sekúnd k prvému rohatkovému kliknutiu. Medzi váš by nemal byť uchopený viac ako 1 cm krčka maternice tenaculum zuby.

Ako teda funguje Tenaculum?

Cervikálny tenaculum je široko používaný v gynekológii. Po vložení do vagíny tenaculum umožňuje zdravotníckym pracovníkom uchopiť tkanivo krčka maternice a vytiahnuť a stabilizovať vonkajšiu časť krčka maternice. Tenaculum pozostáva zo štíhleho ostrého špicatého háčika. Spôsobuje bolesť a krvácanie.

Rovnako bolí Tenaculum? "Bolesť je dôležitým problémom pri zavádzaní IUD-je to jeden z hlavných dôvodov, prečo sa ženy obávajú, že by v prvom rade dostali IUD," hovorí. "A môže to byť nepríjemné, ale je to veľmi krátkodobé." U niektorých žien je najbolestivejšia časť tenaculum.

Následne je otázkou, ako umiestnite tenaculum?

Uchopenie adekvátneho množstva tkaniva zabráni tenaculum od ťahania cez cervikálny epitel pri aplikácii trakcie na neho počas sondovania a umiestnenia IUD. Kde pozíciu the tenaculum na krčku maternice: Pozícia je vodorovne 1-2 cm nad alebo pod vonkajším os, alebo pozíciu to vertikálne.

Ako znie tvoja maternica?

Opatrne a jemne vložte maternicový zvuk v smere maternica pričom jemne ťahajte stabilne smerom von po tenaculum. Ak je na vnútornom osi odpor, použite menší zvuk , Ak je k dispozícii. Nepokúšajte sa rozšíriť krček maternice, ak nie ste dostatočne kvalifikovaní.

Odporúča: