Ako môžem zrušiť svoj riadok PICC?
Ako môžem zrušiť svoj riadok PICC?

Video: Ako môžem zrušiť svoj riadok PICC?

Video: Ako môžem zrušiť svoj riadok PICC?
Video: ☝💯🧶КАК ДАВНО Я ЕГО ХОТЕЛА СВЯЗАТЬ! ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ! Квадратный мотив(вязание крючком для начинающих) 2024, Júl
Anonim

Tvoj PICC riadok je možné odstrániť, keď sa vaša liečba skončí. Odobrať čiara , a lekár alebo zdravotná sestra jemne potiahne the koniec the katéter, aby ste ho vybrali z ruky. PICC riadok odstránenie zníži vaše riziko komplikácií, ako je infekcia.

Okrem toho, ako odstránite riadok PICC?

Držte sterilnú gázu v jednej ruke (pripravení ju priložiť na miesto zavedenia, keď príde katéter) von ) a druhou rukou uchopte náboj a hlavný katéter. Jemne a vytrvalo vytiahnuť katétra, pričom rukou pohybujte rukou bližšie k miestu zavedenia odstrániť the PICC . Prestaňte ťahať, ak cítite odpor.

Tiež viete, ako dlho držíte tlak po odstránení linky PICC? 2-3 minúty

Tiež sa pýtali, čo očakávať po odstránení linky PICC?

Hneď ako krvácanie prestane, naneste na miesto na vrchu gázy priehľadný semipermeabilný (TSM) obväz. Obväz by mal zostať na mieste najmenej 24 hodín. Po Obliekanie môže byť 24-48 hodín odstránený . Ak sa miesto výstupu nezatvorí, prikryte sterilným lepiacim obväzom a vymieňajte každých 24 hodín, kým sa nezahojí.

Ako sa staráte o linku PICC po odstránení?

Spravujte miesto katétra: Nechajte obväz na mieste najmenej 24 hodín alebo podľa pokynov. Ak je obväz mokrý alebo znečistený, vymeňte ho. Možno budete musieť odstrániť prvý obväz. Očistite oblasť mydlom a vodou, utrite dosucha a podľa pokynov si navlečte čistý obväz.

Odporúča: