Čo je to špirálové CT?
Čo je to špirálové CT?

Video: Čo je to špirálové CT?

Video: Čo je to špirálové CT?
Video: 2009 Rok svobody s ČT promo - Co je to sloboda 2024, Júl
Anonim

Špirálové CAT skenovanie: Špirálové skenovanie počítačovou axiálnou tomografiou (CAT skenovanie alebo CT skenovanie) je iný názov pre a CT skenovanie a nazýva sa tiež a špirálové CT skenovanie. Špirálové alebo špirálové CT skeny sa získavajú spravidla jedným zadržaním dychu a získajú objem röntgenového tkaniva, zatiaľ čo sa stôl rýchlo pohybuje portálom.

Na čo sa v tejto súvislosti používa špirálový CT sken?

Špirálové CT je druh Počítačová tomografia ( CT ) skenovanie . Je to bytie použité stále viac v lekárskych strediskách po celej krajine na diagnostikovanie rakoviny pľúc. Špirálové CT použitie rýchlejší stroj, ktorý sa nepretržite otáča okolo tela. To mu umožňuje rýchlejšie rozpoznať obrázky a rozpoznať problémy.

Podobne, čo je multidetektorové CT? Multidetektorová počítačová tomografia : (MDCT) Forma súboru Počítačová tomografia ( CT ) technológia pre diagnostické zobrazovanie. V MDCT dvojrozmerné pole detektorových prvkov nahrádza lineárne pole detekčných prvkov používané v typických konvenčných a špirálových CT skenery.

Rovnako tak, čo je špirálové skenovanie?

Špirálové skenovanie je spôsob záznamu vysokofrekvenčných signálov na magnetickú pásku. Používa sa v videorekordéroch s otvoreným valcom, videorekordéroch, digitálnych zvukových kazetách a niektorých počítačových páskových jednotkách.

Čo je to špirálové CT pľúc?

špirálové CT skenovanie (pravidlo SPY … skan) Procedúra, ktorá používa počítač prepojený s röntgenovým prístrojom na vytvorenie série podrobných obrázkov oblastí vo vnútri tela. Röntgenový prístroj naskenuje telo v a špirála cesta. To umožňuje vytvoriť viac fotografií za kratší čas ako u starších CT metódy.