Ako dochádza k aktivácii T buniek?
Ako dochádza k aktivácii T buniek?

Video: Ako dochádza k aktivácii T buniek?

Video: Ako dochádza k aktivácii T buniek?
Video: Программа здоровый кишечник / Восстановление микрофлоры 2024, Júl
Anonim

Pomocník T bunky stať sa aktivovaný keď sú im predložené peptidové antigény molekulami MHC triedy II, ktoré sú exprimované na povrchu antigénu bunky (APC). Raz aktivovaný rýchlo sa delia a vylučujú cytokíny, ktoré regulujú alebo napomáhajú imunitnej odpovedi.

Čo teda znamená aktivácia T buniek?

Aktivácia T buniek je proces závislý od antigénu, ktorý vedie k proliferácii a diferenciácii naivných T bunky do efektora bunky . Signál 2 nastáva, keď aktivujúci molekuly na T bunka viažu kostimulačné proteíny na APC alebo cieľ bunka , z ktorých najdôležitejší je proteín B7.

Tiež viete, čo je druhý krok aktivácie T buniek? Prvý krok aktivácie proces je rozpoznanie TCR špecifického cudzieho epitopu prítomného v štrbine viažucej antigén MHC II. Druhý krok zahŕňa interakciu CD4 na pomocnej T bunke s oblasťou molekuly MHC II oddelenou od rázštepu viažuceho antigén.

Podobne ako dlho trvá aktivácia T buniek?

Keď máte naivných T bunka , APC a príslušný prítomný antigén (in vitro): ak sa meria aktivácia sekréciou IFN-g, it berie 24-48 hodín, aby ste videli merateľnú odpoveď (pomocou CBA, ELISA alebo ELISpot). Ak meriate výraz CD107a, vy by odpoveď nájdete do 6 hodín.

Ako sa aktivujú lymfocyty?

Aktivácia lymfocytov nastane, keď lymfocyty (B bunky alebo T bunky) sa spúšťajú prostredníctvom antigénne špecifických receptorov na ich bunkovom povrchu. To spôsobuje, že bunky proliferujú a diferencujú sa na špecializovaný efektor lymfocyty.

Odporúča: