Ako RSV ovplyvňuje pľúca?
Ako RSV ovplyvňuje pľúca?

Video: Ako RSV ovplyvňuje pľúca?

Video: Ako RSV ovplyvňuje pľúca?
Video: Respiratory Syncytial Virus (RSV) 2024, Júl
Anonim

Ako Ovplyvňuje RSV Tvoje telo. RSV môcť ovplyvniť akákoľvek časť dýchacích ciest spôsobujúca intenzívny zápal. Infekcia je najzávažnejšia vtedy, keď ovplyvňuje malé dýchacie trubice (bronchioly) spôsobujúce (bronchiolitídu). Môže to tiež spôsobiť infekciu vo zvyšku pľúca (zápal pľúc).

V tomto ohľade, ako sa RSV zmení na zápal pľúc?

V závažných prípadoch infekcia respiračným syncyciálnym vírusom môcť sa rozšíril do dolných dýchacích ciest, čo spôsobuje zápal pľúc alebo bronchiolitída - zápal malých dýchacích ciest vstupujúcich do pľúc. Príznaky a symptómy môžu zahŕňať: Horúčka. Silný kašeľ.

Tiež viete, čo je pľúcna choroba RSV? Respiračný syncyciálny vírus ( RSV ) respiračný syncyciálny vírus ( RSV ) je bežný jav respiračné vírus, ktorý môže postihnúť ľudí všetkých vekových skupín. Väčšina ľudí (vrátane dojčiat) sa zvyčajne vyvíja iba mierne choroba podobné prechladnutiu, s preťažením, nádchou a kašľom.

Okrem toho má RSV dlhodobé účinky?

The Dlho - termín Účinok z RSV Infekcia. Okrem akútnej úmrtnosti a chorobnosti RSV je spojená infekcia s rozvoj opakujúceho sa pískania u detí predškolského veku a astmy v neskoršom živote.

Spôsobuje RSV nízke hladiny kyslíka?

Kyslík : Hypoxémia ( znížené hladiny kyslíka ) je jeden z typických symptómy z RSV bronchiolitída. Antibiotiká urobiť neovplyvňuje RSV infekcia. Môžu však byť nevyhnutné, keď tam sú je tiež bakteriálna infekcia, ako je zápal stredného ucha (infekcia uší), zápal pľúc alebo infekcia močových ciest.

Odporúča: