Čo je významná stenóza karotídy?
Čo je významná stenóza karotídy?

Video: Čo je významná stenóza karotídy?

Video: Čo je významná stenóza karotídy?
Video: Ako si nájsť prácu? Як знайти роботу (легкою словацькою) 2024, Júl
Anonim

Stenóza karotídy je zúženie krčná tepny, dve hlavné tepny, ktoré prenášajú krv bohatú na kyslík zo srdca do mozgu. Tiež nazývaný krčná ochorenie tepien, stenóza karotídy je spôsobená nahromadením plaku (ateroskleróza) vo vnútri steny tepny, ktoré znižuje prietok krvi do mozgu.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo je to hemodynamicky významná stenóza karotídy?

A “ hemodynamicky významné ” stenóza karotídy spôsobuje pokles tlaku alebo zníženie prietoku. Zodpovedá približne 60-99% zmenšeniu priemeru stenóza.

Navyše, čo znamená významná stenóza? Významná stenóza Definovaný ako. 75% alebo viac Zúženie . Distribúcia pacientov s nie, jedným, dvoma a. choroba troch ciev a LMCA, keď významný.

Tiež viete, aké percento stenózy karotídy vyžaduje chirurgický zákrok?

Ich zistenia, publikované v apríli 2009, zahŕňali: Chirurgia je najlepšia pre väčšinu pacientov so symptómami: U symptomatických pacientov so 70 až 99 percent upchatie krčnej tepny. Malo by sa to vziať do úvahy aj pre osoby s 50 až 69 percent stenóza.

Ako vážna je stenóza karotídy?

Krčná tepna stenóza je zúženie veľkých tepien umiestnených na každej strane krku, ktoré prenášajú krv do hlavy, tváre a mozgu. Mŕtvica je často spojená s trvalým zranením časti mozgu v dôsledku straty krvného zásobenia a môže mať za následok ťažké postihnutie alebo smrť.

Odporúča: