Mal by byť alt nižší ako AST?
Mal by byť alt nižší ako AST?

Video: Mal by byť alt nižší ako AST?

Video: Mal by byť alt nižší ako AST?
Video: Жёлтые очки - лупа, обзор очков для чтения с диодами из Китая с сайтов Джум и Алиэкспресс. 2024, Júl
Anonim

An AST / ALT pomer menej než jeden (kde ALT je výrazne vyššia než the AST ) naznačuje nealkoholické stukovatenie pečene. An AST / ALT pomer rovný jednej (kde ALT sa rovná AST ) naznačuje akútnu vírusovú hepatitídu alebo pečeňovú toxicitu súvisiacu s liekom.

Mala by byť alternatíva vyššia ako AST?

The AST je typicky v rozmedzí 100 až 200 IU/l, dokonca aj pri ťažkých ochoreniach a ALT hladina môže byť normálna, dokonca aj v závažných prípadoch. The AST úroveň je vyššie než the ALT úroveň a pomer je väčší než 2: 1 u 70% pacientov. Pomer väčší než 3 silne naznačuje alkoholickú hepatitídu.

Ďalej, prečo je AST pri cirhóze vyššia ako ALT? AST / ALT pomer. Väčšina príčin poškodenia pečeňových buniek je spojená s a väčší nárast v ALT ako AST ; však an AST do ALT pomer 2: 1 resp väčší naznačuje alkoholické ochorenie pečene, najmä v prípade zvýšenej hladiny gama-glutamyltransferázy.

Podobne by mal byť pomer AST k ALT?

Normálne AST / Pomer ALT je približne 0,8. An AST / Pomer ALT 2,0 alebo vyšší alebo ALT hladina presahujúca 300 U/l môže naznačovať alkoholické ochorenie pečene. Avšak AST / Pomer ALT je zvyčajne 1,0 alebo menej pri nealkoholickom stukovatení pečene.

Čo sa stane, ak je výška Alt nízka?

A nízka úroveň ALT v krvi sa očakáva a je normálny. Ochorenie pečene je najčastejším dôvodom vyšších ako normálnych hladín ALT . Veľmi vysoké úrovne ALT (viac ako 10 -násobok normálu) sú zvyčajne dôsledkom akútnej hepatitídy, niekedy v dôsledku vírusovej hepatitídovej infekcie.

Odporúča: