Čo je DM medical?
Čo je DM medical?

Video: Čo je DM medical?

Video: Čo je DM medical?
Video: SUB)추억의 포켓몬 빵 언박싱 l 먹방 브이로그 유튜버의 코로나 격리 해제 전 코로나 증상 이야기 (feat. 띠부띠부씰) 2024, Júl
Anonim

Zahŕňa choroby: Diabetes mellitus typu 2

Len tak, čo je DM v kardiológii?

D. M. v kardiológii je doktorandský program ponúkaný Lekárskou fakultou Amrita. Doktorát medicíny v Kardiológia je superšpecializovaný doktorandský kurz v oblasti medicíny. Kardiológia je odbor lekárskej špecializácie, ktorý sa zaoberá poruchami srdca, najmä v ľudskom srdci.

Rovnako tak, čo je jednoduchá definícia cukrovky? Cukrovka mellitus (niekedy sa mu hovorí „cukor cukrovka ) je stav, ktorý nastáva, keď telo nemôže normálne používať glukózu (druh cukru). Glukóza je hlavným zdrojom energie pre bunky tela. Hladiny glukózy v krvi sú kontrolované hormónom nazývaným inzulín. od pankreasu.

Čo týmto spôsobom znamená DM v ošetrovateľstve?

Ošetrovateľstvo manažment osoby s diabetes mellitus. (1) Oddelenie Ošetrovateľstvo a pôrodná asistentka, University of Hertfordshire. Cukrovka ( DM ) je syndróm relatívnej alebo absolútnej nedostatočnosti inzulínu, ktorý má za následok hyperglykémiu.

Čo znamená mellitus?

(Názov diabetes mellitus označuje tieto príznaky: cukrovka z gréckeho diabaineínu, význam „Prejsť,“opisuje výdatné močenie a mellitus , z latinčiny význam „Sladené medom“sa týka cukru v moči.)

Odporúča: