Aký je rozdiel medzi celulitídou a impetigom?
Aký je rozdiel medzi celulitídou a impetigom?

Video: Aký je rozdiel medzi celulitídou a impetigom?

Video: Aký je rozdiel medzi celulitídou a impetigom?
Video: Aky je rozdiel medzi "qué tal" a "qué tal estás"? 2024, Septembra
Anonim

Celulitída je infekcia dermis a podkožného tkaniva, ktorá má zle ohraničené hranice a je zvyčajne spôsobená druhmi Streptococcus alebo Staphylococcus. Impetigo je tiež spôsobený Streptococcus alebo Staphylococcus a môže viesť k zdvíhaniu stratum corneum v bežne viditeľný bulózny efekt.

Ľudia sa tiež pýtajú, je impetigo a celulitída to isté?

Celulitída a kožné infekcie. Celulitída je šíriaca sa infekcia kože, ktorá zahŕňa aj podkožné tkanivá. Impetigo (bežne nazývaný „školský vred“) je vysoko nákazlivá infekcia pokožky, obzvlášť bežná u malých detí. Kauzálnymi organizmami sú GABHS a S.

Ako vidíte okrem vyššie uvedeného rozdiel medzi impetigom a rukou nôh a úst? Normálne je to najľahší spôsob rozoznáte rozdiel medzi impetigo a rukou , slintačka a krívačka je na vedomie, kde sa objavujú vyrážky a vredy. Ruka , slintačka a krívačka , podľa definícia , sa často objavuje na dlani, chodidlách a vo vnútri ústa , zatiaľ čo impetigo nezobrazuje sa v ústach.

Vzhľadom na to môže celulitída spôsobiť impetigo?

Celulitída : Ak sa baktérie S. Aureus množia a šíria sa do hlbších vrstiev kože, už to nie je impetigo ale vážnejšia komplikácia, celulitída.

Ako vyzerá impetigo, keď začína?

Prvé náznaky impetigo sú červenkasté vredy na koži, často zhlukované okolo nosa a pier. Tieto vredy rýchlo rastú do pľuzgierov, vytekajú a prasknú a potom vytvoria žltkastú kôru. Tieto blistre naplnené tekutinou čoskoro praskli a zanechali šupinatý okraj nazývaný golier. Impetigo môže byť nepríjemné.

Odporúča: